zondag 4 december 2016

De winter staat voor de deur.Vannacht is het weer koud geweest, dat is goed te zien buiten. Rijp en mist laten een mooie witte wereld achter in de ochtend. De zondag start ook hier langzaam op, een ommetje met storm, het ontbijtje en een kopje koffie. Ondertussen de appeltjes snijden om te laten drogen. Ook dat is een heerlijk winterklusje. Krijg je gelijk een wintersfeertje binnen.

Maar nu de winter echt voor de deur staat moet ik hem ook maar binnenhalen. Voorzichtig begin ik dus maar. Heerlijk de geur nog van het groen. En dat wat ik door de tijd heen heb verzameld het mos, de takken van de Lariks, dennenappels en de mooie snoeitakken van oude appelbomen en perenbomen.Ook buiten genieten de vogels van de winterse rijkdom op de tafel, appeltje gevuld met zaad, al mooi om te zien. Als we in de keuken naar buiten kijken zien we dat het "vogel restaurant" weer geopend is. Helemaal mooi dat nu het kouder wordt de eerste vogels komen eten, Hoort zegt het voort meneer merel, laat jullie het lekker smaken.  

9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige verstilde foto`s, heerlijk om zo te kunnen genieten van de natuur en om deze naar binnen te halen. Hier zijn we ook bezig om de winterse sfeer binnen te halen. Dat heeft mij eerlijk gezegd wel wat moeite gekost om de herfstmaterialen op te ruimen, maar nu ik eenmaal aan de gang ben :-))

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier gaat dat al net zo, sommige dingen bewaar ik, zoals o.a. het schors en takken. Die zijn prima her te gebruiken.

   Verwijderen
 2. Prachtige winterse plaatjes, echt genieten. Ik krijg gelijk zin om kransjes te gaan maken:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jolanda, Ik geniet altijd zo van jouw foto's en verhalen over Rotterdam. Geweldig wat een stad vol leven en wat een leuke initiatieven, Dat is het mooiste van een blog niet de snelle foto,s zoals op instagram, maar vooral de belevenis en het verhaal erachter. groetjes Pauline

   Verwijderen
 3. Wat een mooie wintersfeer! Geweldige foto's. Wat is het mooi bij je, genieten.

  Fijne nieuwe week!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige werkjes heb je in elkaar gezet, heel mooi!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal zo mooi weer , de kransen , ballen en het vogel-restaurant , ik geniet mee......
  Fijne dag ,
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...