zondag 18 december 2016

De pop up Bakkerij, Windsma ....IJlst in wintersfeer

17 december was het zover, wat vooraf ging was, veel werk verzetten, je huis deels ombouwen, de voormalige winkel van Bakker Windsma proberen terug te brengen. Het was maar een klein winkeltje. Men had wellicht maar de keuze it bruin- of wit brood en een roggebroodje. En alleen op hoogtij dagen at men een gebakje, waarschijnlijk de Friese oranjekoek. Gebak moest men vooraf bestellen en het werd aan huis bezorgd. In een prachtige houten doos met de naam van de bakker, en een paar dagen later moest men deze houten doos wel weer terug brengen. De houten doos is bewaard gebleven bij de huidige bakker in IJlst, net als een roggebrooddoos met naam. Wat een kado toen ik beide dozen kreeg en wat bijzonder, de dozen staan nu weer in de voormalige bakkerij.En behalve het ombouwen hebben wij vooral veel gebakken. De kniepertjes die zo bij deze tijd horen en natuurlijk de kruidkoek, een heerlijke lekkernij in de winter. Gevuld met rozijnen, appel en walnoten. Leuk om mijn verzameling bakkerij bakblikken, chocoladevormen en allerlei bakkers gereedschappen uit de kast te halen en een plekje te geven in de pop up winkel. Op de valreep kwam mijn overbuurvrouw, met als verrassing een mooi etalage moccataartje, gewoon omdat het in dit huis hoort. Wat is dat leuk om hier nog maar kort te wonen en je zo welkom te voelen.

Om vijf uur gingen de deuren open en het liep storm. Als bakker Windsma dit nog had kunnen beleven dan had hij zijn ogen niet kunnen geloven, want de belangstelling was groot en de kniepertjes en koeken vlogen de "winkel" uit. Het was een geweldige avond, zo sfeervol, zo gezellig en zo warm. Bijzonder waar een klein elfstedenstadje groot in kan zijn.
 

7 opmerkingen:

 1. Ik kan het me indenken, dat het stormliep. Zo leuk, om herinneringen op te halen
  voor vele mensen in de buurt. Het ziet er allemaal geweldig uit, heel sfeervol!
  Jij bent vast nog steeds flink aan het nagenieten!
  Lieve groeten, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en sfeervol......liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heel sfeervol uit. Heerlijk die nostalgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heeft dat een sfeer zeg, en het zal er dan ook vast heerlijk geroken hebben met kniepertjes en cake! Bijzonder dat je de houten doos én de roggebrooddoos gekregen hebt! Ga je dit in de nabije toekomst nog een keer doen? Want dan hoop ik dit met eigen ogen te mogen zien!

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan, wat sfeervol!
  Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een sfeervolle plaatjes en wat leuk om te doen! Kan me helemaal voorstellen dat je ervan hebt genoten, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zucht...wat een heerlijkheid en een SCHITTERENDE sfeer heb je neergezet Pauline.
  ZO MOOI! Dit is helemaal mijn stijl.
  Als je nog eens zoiets organiseert kom ik graag live kijken!
  Ik snap dat je hebt genoten, echt terug in de tijd...

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...