dinsdag 20 december 2016

Kerst in de keuken


Nu we IJlst in wintersfeer achter de rug hebben en de pop up bakkerij van Windsma weer verdwenen is ook de keuken die bezaaid lag met de puinhoop van alle drukte weer opgeruimd. Zelfs de tafel in de keuken is weer herkenbaar als tafel.
Onze keuken grenst aan de kamer. Overdag leven we veel in de keuken met uitzicht op de tuin en in de verte de (Ruter)polder. Prachtige ramen met roedeverdeling. een mooie lichtinval, Friese witjes , grote en dikke balken, een eeuwen oude estrikken vloer, oud doorleefd hout, en een heerlijk uitzicht, dan is het niet verkeerd om hier in de winter de dag deels door te brengen. De grote tafel wordt dan ook volop gebruikt, als ontbijt, lees- koffie- en leeftafel.

Nu met de kerst is het groen ook langzaam de keuken binnengedrongen. Gewoon omdat we daar een groot deel van de dag doorbrengen. Heerlijk om na te denken over de kerst in dit huis, een beetje onwennig lukt het hier ook weer om het groen een plekje te geven zonder dat het vol wordt, gewoon eenvoudig en sober, gewoon omdat ik het gauw teveel vind en er ook wel heel erg gauw genoeg van krijg.


Vandaag hebben we geen zon gezien, het zijn hier echt een beetje de donkere dagen voor Kerst. Nu komt het goed uit dat je dan binnen op je tafel toch ook overdag een kaarsje aan kan steken en de warmte kan binnen halen.

6 opmerkingen:

 1. Mooie sfeerfoto's Pauline. Dank je wel voor je berichtje bij mijn vorige post. Leuk je gesproken te hebben op de winterfair in Hemelum.Wat was het daar druk en zo ontzettend sfeervol en gezellig. Mijn winkel is alleen morgen nog open (woensdag 21 december) Daarna gaan we weer open vanaf vrijdag 6 januari. Eventueel ben ik volgende week woensdagmiddag open op afspraak. Hartelijke groet, Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is je heel goed gelukt. Een prachtige sfeer heb je gecreëerd met dat subtiele groen.
  Super mooi bij je in de keuken.
  Heel fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige keuken en een heerlijke sfeer. Mijn aandacht gaat vooral ook naar die mooie zwarte deur en de houten accessoires aan de wand. Echte sfeerbrengers , heel leuk gedaan!

  Ik wens je alvast hele fijne feestdagen en heel veel goeds voor volgend jaar!
  Hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een enorme kwijlpost, haha, echt PRACHTIGE plaatjes geschoten zeg!
  Ik genoot al zo van je bakkerspost en dit is weer geweldig!
  Wat wonen jullie schitterend!
  Ik wens je hele fijne sfeervolle dagen samen met je naasten.
  Warme kerstgroet, MJ xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet het er prachtig en sfeervol uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje Pauline, wat een oergezellige keuken heb je toch,
  zo mooi sober ingericht, prachtig!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...