donderdag 29 december 2016

stilstaandagen....

Deze week een dag prachtig zonnig weer en omdat het niet altijd luieren kan zijn hebben we die dag maar aangegrepen om een klus te klaren. In de tuin stonden hoge, hele hoge coniferen. Ooit geplant door de jongens van de vorige bewoner in de jaren 70. Dus je snapt het alt, te groot maar deze bomen horen toch niet in een Fries landschap. Als voorstander van een tuin met zoveel mogelijk vlinderplanten, bijenplanten en vooral inheemse planten moesten deze enorme groene coniferen toch echt wijken. In het voorjaar was geen optie, de tortel en houtduiven maakten veel gebruik van de boom. Dus deze zomer langzaam begonnen met de takken van onderaf te verwijderen, met het oog op het vogelleven en hun "thuis". Maar nu moesten ze toch echt het veld ruimen.


 
Met hulp van een boer, jazeker IJlst heeft nog een stadsboerderij hier vlakbij en hun zonen, die het maar al te spannend vinden. De mouwen flink opgestroopt en de schouders eronder hebben ze flink doorgewerkt totdat de zon onderging.

En jawel de bomen zijn nu neergehaald en al in mootjes gehakt. Nu nog de stronken verwijderen en heel , heel veel groen wegwerken, maar dat zal zeker lukken in het nieuwe jaar. Wel moeten we nu na gaan denken over de verdere invulling van de tuin.... maar dat is ook weer leuk. Een nieuw jaar en nieuwe plannen.

 

4 opmerkingen:

 1. Dat was zeker een grote klus, wat fijn dat er dan iemand is die je daar bij kan helpen. Wat een prachtige foto met de tractor... mooi!! En coniferen... ik ben er eerlijk gezegd ook geen voorstander van, maar toch hebben wij vier jaar geleden hier voor gekozen, na de sanering in de achtertuin. Grenzend aan ons perceel ligt (al meer dan een eeuw ondertussen) een spoorlijn, daarna volgt een stuk bos en de spoorstraat met bijna net zulke oude huizen. De bomen zorgen hier hier voor een stuk geluiddemping, en privacy in de tuin. En de trein..daar waren we nadat we ingetrokken heel snel aan gewend. Ik zeg altijd maar zo.. ik heb voorbij gaande buren :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan mij voorstellen dat je een geluiddempende afscheiding zoekt en coniferen dempen het hele jaar. Bovendien kun je die ook op een bepaalde hoogte houden. Wij zijn hier ook al snel gewend aan de bijna buren (een heuse kerk). Het is wel gemakkelijk, je weet altijd hoe laat het is en soms hoor ik het ook niet meer. Ach ja en die buren die komen en gaan, het is natuurlijk niet elke minuut en ook wel weer een hele leuke gedachte. het hoort soms ook zo bij een bepaalde buurt met zijn geluiden. Vertrouwd. Fijne dagen Petra. liefs Pauline

   Verwijderen
 2. Wat zal dat veel licht en ruimte geven nu de coniferen er niet meer staan. Mooi dat je zoveel rekening houdt met vogels en andere dieren en hen ook de gelegenheid geeft om elders - en straks misschien wel weer in de nieuwe beplanting - hun stekkie te vinden.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar is echt heel veel werk verzet. Maar wel lekker dat het nu geklaard is.
  Nu fijn aan het plannen maken voor het nieuwe voorjaar.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...