vrijdag 9 december 2016

De donkere dagen voor kerst....Vandaag sombert het aardig. De vorst is voorbij, de kou is verdwenen maar omdat het warmer is, komt er echt vochtige lucht binnen. Er valt motregen naar beneden en de mist trekt steeds meer binnen. Maar we laten ons er niet door weerhouden. Een mooie dag om gewoon met de kerstsfeer binnen te halen. Het besef dat dit het eerste jaar is dat we in dit huis kerst vieren. Een beetje onwennig begint ook dit huis steeds meer onze eigen stempel te krijgen. Het grachtenpand vraagt toch een wat andere benadering dan de boerderij. Maar goed ik neem toch mijzelf mee en ik hou van sober en eenvoudig. Het grachtenpand was behalve een woonhuis ook een bakkerij met winkel(tje). Ik ben dus maar voorzichtig begonnen in de keuken.
Met de Fakkeljûn in september had ik een mooie particuliere collectie te leen. Maar dat ging natuurlijk terug naar de eigenaar. Ik had hem wel verteld dat als hij ooit dacht om te verkopen, dat ik er belangstelling voor had. Vorige week ging de bel en tot mijn verbazing stond die particuliere verzamelaar op de stoep....of ik nog belangstelling had. Dus het is inderdaad van eigenaar verwisseld. Zo blij met de oude materialen uit een bakkerij inclusief een aantal prachtige chocoladevormen. En nu met de kerst dacht ik dat ik een deel prachtig kan gebruiken om met een aantal  bakkerijmaterialen een mooie kerstsfeer te maken hier in dit grachtenpand. Tulband bakblikken als kaarsenstandaard, de kleine taart bakvormen als waxinelichtjes, de kerstklok bakvormen zijn al mooi van zichzelf en het chocoladelam kan ook best dienen als kerstlam.

En zowaar de kerstboom is binnengehaald en het is even zoeken naar een plek. Kan prima naast de wenteltrap, sfeervol zo naast de oude pilaar.  En het oude kastje aan de muur, wat eigenlijk een Frans raam is inclusief kozijn komt goed van pas. Het kastje is een mooi plekje voor mijn kleine verzameling oude kerstvogeltjes op zo'n leuk klein knijpertje. Een mooie appeltak met zijtakjes en  flink veel knoesten vind zijn plekje in het kastje, een mooie tak om de vogeltjes in te plaatsen. Geweldig de vorige week gekocht wilde asparagus krijgt zijn plek, in de glazen fles of op een kast. Het heeft niet veel nodig, het is zo mooi van zichzelf.
De kerst is ook hier binnengehaald en vanavond kunnen de eerste lichtjes aan. Het sombert misschien buiten, maar we hebben gewoon de warmte van de lichtjes binnengehaald.

 

5 opmerkingen:

 1. Ze zijn donkerde als ooit.....maar bij jou ziet het er superrr uit hoor !...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gaaf, dat je al zo snel de oude bakkersspullen kon overnemen, ze komen nu prachtig tot hun recht!
  Ik vind de wilde asparagus ook zo mooi, alleen heb ik het alleen nog maar op een fair gezien, maar kon ze niet los kopen. Ik zal er echt naar op zoek moeten gaan en/of bestellen...Je hebt een mooie sfeer neergezet, lekker van genieten in je nieuwe huis!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je het sfeervol versiert Pauline! Het is altijd maar afwachten hoe het in je andere huis er uit gaat zien maar het is geslaagd hoor! Wat een bof dat je die bakkersspullen kreeg....daar weet jij wel weg mee!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOOhh wat is het MOOI!!!
  Je hebt een heel sfeervol huis...geweldig gedaan, ook de mistelto in die kan vind ik zo mooi. Heel sereen en rustig is het bij je binnen...en ook heel kerstig..

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...