Tuin


 
 
De tuin ligt achter het huis en bereik je via de steeg aan de voorzijde. Verrassend om de tuin binnen te stappen vanuit de bebouwde stadszijde en in een keer een wereld binnen te stappen waar je nog de rust en de ruimte van het Friese landschap kunt beleven en ervaren. Je stapt een ruime plaats/terras op, bij de totale restauratie in 1975 bestraat met Friese geeltjes. Dat houden we dus maar mooi in stand, ik hou wel van dit mooie sfeertje. Het klinkerstraatje naar achteren was ooit een geliefd straatje van mevr.Scheer, dus we hebben het naar haar vernoemd, het "Scheerleantsje".
 
 
 
 
 
 
In de tuin ligt ook mijn atelier, heerlijk om beneden te werken in directe verbinding met het buitenleven van de tuin, de ruimte en de vrijheid. Een plek waar ik ook zo uit kan stappen om te kunnen genieten van een kop koffie en het zonnetje op het terras. Even loskomen van mijn werk
 
De tuin is grotendeels aangelegd in 2016, een border gedeelte, kruidentuin, fruitbomen en een beukenhaag. De coniferen verwijdert en met veel snoeiwerk en zelfs een kleine groentetuin wordt het langzaam maar zeker toch weer een plek waar wij ons thuis voelen. Waar we s'ochtends een wandelingetje maken om te kijken wat er groeit en bloeit en waar het dierenleven zijn plek kan krijgen.En we hadden altijd de droom om met ons bootje het open Friese vaarwater op te kunnen. En deze droom is uitgekomen, vanaf onze eigen steiger kunnen we de Friese wateren bevaren. Zittend aan het water hebben we ook de rijkdom van de Friese vergezichten. Het achterland, onze "achtertuin" is de Ruterpolder. Een natuurgebied waar je kunt wandelen, maar ook begraasd wordt door schapen en Friese roodbonte koeien. In het voorjaar is dit het leefgebied van de weidevogels. De Grutto roep horen we dan ook vaak klinken en dat is toch steeds weer een bijzondere ervaring.

  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...