vrijdag 30 december 2016

Het oude jaar is uitgerold, het opgerolde nieuwe jaar ligt voor ons.....

Wat klussen weggewerkt en de klussen die er nog liggen, liggen er vast ook nog volgend jaar. Nu eerst maar de gezellige dingen doen die bij het oude jaar horen. Vanmiddag een heerlijke brunch gehad bij vrienden van ons hier in IJlst. Zij kan heerlijk bakken en koken, het was genieten van o.a. heerlijke vers gerookte zalm uit Urk en allerlei andere heerlijkheden. Zo gezellig om op een doordeweekse dag met elkaar rondom de tafel te zitten en bij te kletsen.
 


 
 
Nu thuis gekomen is ons eigen kookbedrijfje volop in gang. De notenport dit jaar gebrouwen,  kan nu gebotteld worden. En natuurlijk de kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes bakken. Het kniepertje, het platte koekje staat symbool voor het uitgerolde oude jaar en eet je op oudjaarsdag, Het opgerolde kniepertje, het zgn. Nieuwjaarsrolletjes staat symbool voor het nieuwe jaar wat nog opgerold voor ons ligt. Dat eet je dus op nieuwjaarsdag, liefst gevuld met slagroom, in de hoop dat het een goed gevuld nieuw jaar wordt. Dat houden we graag in ere, dus we gaan volop bakken.

Even moet ik weer denken aan mijn moeder, altijd bakten we de kniepertjes ook bij haar, dat was verschrikkelijk gezellig. Nu ze volledig bedlegerig en blind is, zijn dat alleen nog hele goede herinneringen aan een mooie tijd. Morgen neem ik kniepertjes voor haar en haar verzorgers mee en wat oliebollen. Een oliebol laat ze zich nog goed smaken, het zijn vaak de kleine dingen en de dierbare herinneringen aan een goede tijd.

Morgen bakken we de oliebollen en appelflappen. Dat is ook een traditie die erbij hoort, alhoewel de kinderen nu hun eigen gezinnen hebben bakken we niet meer grote hoeveelheden. Het is leuk om te zien dat onze kinderen zelf ook weer de oliebollen en appelflappen bakken, het heeft altijd iets feestelijks de voorbereidingen en de voorpret voor het wisselen van het jaar.
 
Iedereen wens ik een fijne jaarwisseling toe, en een gezond, liefdevol en inspirerend 2017.
 
 

7 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er allemaal lekker en gezellig uit.......
  Alle goeds voor 2017♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er allemaal zo heerlijk uit. Zulke mooie foto's heb je er van gemaakt. Geweldig.
  Ik wens jou en je gezin ook een heerlijke jaarwisseling toe en alle goeds voor het nieuwe jaar.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij weet ook echt overal mooie foto's van te maken. Geniet van al het lekkers.
  Jullie ook een goede jaarwisseling gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele fijne jaarwisseling ....en een mooi nieuw jaar...liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit Pauline!! En dan maak je er nog zulke prachtige foto's van die me het water in de mond brengen: tis niet eerlijk! Ik heb de rolletjes ook al in huis: helaas niet zelfgemaakt maar ik heb er geen apparaat voor. En vroeger aten we thuis ook altijd "knieperties".....heerlijk!
  Wat erg om je moeder zo te zien maar wat fijn om dan een dochter te hebben die iedereen laat meegenieten!
  Ik wens je alle goeds en veel gezondheid toe voor 2017!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt van alles super sfeervolle foto's gemaakt, zeg! Maar wat moet het moeilijk zijn om je moeder zo te zien! Gelukkig zorg jij goed voor haar. Het allerbeste voor het nieuwe jaar en een gezellige jaarwisseling natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij ook een goed, gezond en liefdevol 2017 gewenst. Het zijn weer heerlijke en prachtige foto's geworden. Kan zo meedoen in Het perfecte plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...