maandag 31 oktober 2016

Op zoek naar een boomgaard.

Moet mijn baas en bazin zo nodig weer uit varen. Volgens hun kan het nu nog, uuh komen er geen dagen meer dan. En dan willen ze naar een boomgaard die ze eens een keertje hebben gespot. Tok, tok, tok, op het water.......... Nou de trossen los, de molen voor de zoveelste keer op de foto en die meeuw zit er al een week geloof ik. Dat is toch wel een volhouder, hij wil het record paalzitten halen.IJlst laten we achter ons en varen stug door naar Sneek, Sneek door, valt mij mee,... ze weten aardig goed de weg mijn baasjes. En die windmolen ook al eens gezien. We varen Tirns binnen, onder de brug door en achter de boten zegt mijn bazinnetje, ik geloof dat het daar is. Ik zie alleen maar water. 

Maar eenmaal aangelegd stappen we de boomgaard binnen, een aardige meneer en heel veel bomen met appels en peren. En wat zien ze er mooi uit volgens mijn baasjes. En maar kleppen over die prachtige fruitbomen, wel een heel aardige meneer, hij snoeit ze allemaal zelf en ze zien er echt fantastisch onderhouden uit.
 Ha we varen weer terug, weer die windmolen en Sneek in. Zie je die kleuren in de bomen zegt mijn bazin .....welke bomen, ik zie allemaal bomen in het water. Dan ontdekken ze een cafe, jawel we gaan aan wal, stappen binnen, ik krijg een bak water, heerlijk maar ik gooi hem per ongeluk om, sorry.

We laten Sneek achter ons, denk erom baas......bakboord een hele grote passerende Tjalk, goed rechts houden. Algauw varen we richting IJlst, domme meeuwen, ze keren je soms de rug toe, ik doe net of ik hem niet zie, maar het bord IJlst, Welkom zie ik wel. Het was dank zij mij weer een behouden vaart.

Poot van Storm.
 


 
 

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk om even met jullie mee te mogen varen Storm, prachtige route!! En zo mooi die weerspiegeling in het water.

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie tocht. Zo heerlijk lijkt het me om dit zo vaak vanaf het water te zien allemaal. Een aantal jaren geleden maakten wij ook een tocht vanuit IJlst, via Sneek naar de randmeren (zo werden ze volgens mij genoemd). Dit was met een groep op een boot, die gehuurd werd met een schipper erbij. Heerlijk was het...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Storm, je hebt een goed verslag geschreven. Wat was het heerlijk rustig op het water. Geen wind dus hele mooie spiegelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit leuk verteld , door de ogen van een hond .
  Het leverde wel prachtige foto's op , ik vaarde zo met jullie mee .
  Bedankt Storm , voor dit mooie verslag
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PRACHTIG!!! Wat een schitterende foto's en wat zie je alles anders vanaf het water. Bedankt voor het dit verhaal lieve hond, je baasjes hebben het mooi vastgelegd. Binnenkort ook maar eens een weekend Friesland doen. Nederland is zo mooi!

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...