woensdag 26 oktober 2016

De RuterpolderDe Ruterpolder is een prachtig stuk land, gelegen grenzend aan onze tuin. Hier kun je nog wandelen over een heel smal paadje, slingerend door de landerijen. We mogen er graag een wandeling maken, met het pontje oversteken wandelend naar de Wijde Wymerts, het open vaarwater. De sloten zijn alweer schoongemaakt en restanten riet liggen in grote hopen langs de wallen. Straks in het voorjaar is er weer plaats voor het opkomende jonge riet. Iedere keer vallen er weer andere dingen op in de weidsheid.
Nu in de herfst schieten ook daar de paddenstoelen onverwachts omhoog en gaan weer glorieus onder.
Tijdens de wandeling trekken vele groepen ganzen over, op zoek naar een winterplek in een van de weilanden, het blijft een prachtig gezicht het formeren van de ganzen en hun voortdurende gakkende geluiden. Er is een drasplas midden in het land gemaakt om vooral de weidevogels weer een goede foerier- en verblijf plek te geven En daar stond zowaar een zilverreiger, prachtig. Straks in het voorjaar zullen ook de grutto's hier weer hun jongen krijgen en zal het geroep duidelijk hoorbaar zijn.
 In de verte blijft de kerktoren zichtbaar, daar waar wij vlakbij wonen, altijd een mooi heel herkenbaar punt. We maken de wandeling af, richting de pont. Helaas deze ligt geblokkeerd werkeloos aan de overzijde. Ik denk dat de werkmannen op de vrijdagmiddag de ponton haastig hebben afgemeerd met de gedachte aan thuis, en het biertje. Dus oversteken  kon alleen maar door verder te lopen , klimmend over een hek en bij de stallen van de laatste boerderij langs de stadszijde in. En ja ook daar is de herfst volop aanwezig, volhangende mispelbomen, een gouden lint van leibomen langs het water, vallende bladeren en de heerlijke frisse buitenlucht. Dan is het weer fijn thuis komen , met een warm haardvuur en een wijntje, genietend van de "warmte" binnen.


 

 
 

2 opmerkingen:

 1. Wat wonen jullie daar ontzettend mooi! Wat een feest om daar dagelijks van te mogen genieten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grenst dit aan jouw achtertuin? Mèn! Wat een voorrecht. Als ik m'n achtertuin inkijk zie ik alleen stenen en huizen.
  Prachtig mooi, daar bij jou.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...