zondag 16 oktober 2016

Storm en zijn stagiare

Vandaag had ik (Storm), een stagaire(Tommy) mee aan boord, voor een flinke tocht over het Friese water. Onder ons gezegd hij is wel een beetje hardleers en eigenwijs. Eerst heb ik hem geleerd waar je moet staan om zicht te houden op dat wat er gaat komen voor mijn baas.
Het leek erop dat hij het snapte. En als je daar op de boeg staat moet je alles in de gaten houden.....vooruit kijken en contact houden met de baas aan het roer.


 Vervolgens heb ik hem laten zien dat je echt je oren, je neus en je ogen de kost moet geven, vooral voor het overvliegend wild, dan moet de baas tempo minderen nl.


 Verhip waar is ie nu, staat ie verdorie aan de zijlijn in het water te staren.


 Na enig oefenen stond Tommy voor op de boeg en kon ik een oogje dichtdoen

Kon ik eindelijk een oogje dichtdoen. Een heerlijk ontspannen tochtje, Ik viel zowat in slaap met het zonnetje op mijn kop, ik zei nog.....maatje ben ik al bruin.

 

4 opmerkingen:

 1. Nou storm dat heb je goed geregeld....wat ben je toch een lieverd en slim ook.....dikke lik van Trevor....zij wil ook een keer mee....mag dat ?....vraagt ze ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boot ligt al klaar Trevor.....dus als je in de buurt bent zal ik je het vak leren van bootsman op de boeg.....grote poot van mij (Storm).

   Verwijderen
 2. Wat een leuk stukje. Dat heb je goed geregeld Storm. Die Tommy heeft ook de dag van zijn leven gehad volgens mij. En hij is een heel stuk wijzer geworden...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tommy was een week hier op vakantie, behalve eigenwijs eist hij ook altijd mijn slaapplek op. Denk je dat ik hem wegkrijg, ho maar, ik hoef zijn kant maar op te kijken dan begint hij te grommen, dus....... hij op mijn slaapplek en ik ernaast. Hij is hier niet weg te krijgen en met moeite is hij nu huiswaarts gekeerd. Maar bedankt voor het mooie compliment, poot van mij (Storm).

   Verwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...