maandag 17 oktober 2016

Zonnige zondag , Vaartocht richting Sneek

Het weer is onverwacht zacht en de zon staat vol aan de hemelsblauwe hemel. Dus de picknicktas ingepakt en aan boord gehesen. We wilden genieten van de rust en de ruimte op het water, maar ook de beleving op het water, waar de kleuren van de natuur langzaam veranderen, kleurrijker om in vuur en vlam een laatste toegift te geven. Zo zijn we richting Sneek gevaren, hier natuurlijk de dijgracht uit en via de Geeuw richting Sneek gevaren. Dan kom je altijd langs een wel heel herkenbaar beeld, de prachtige houtzaagmolen De Rat, welke aan het water ligt. Je kunt merken dat de vogels weer meer naar en op het water zijn.  Prachtig om te zien dat ze langs de kant scharrelen of snel over het water lopen om de boot te laten passeren.


Binnen een kwartiertje zien we de waterpoort, het boegbeeld van Sneek in het zicht komen. Het blijft een prachtig monument, een stadspoort, de toegang via het water om de stad in te varen. De pakhuizen, de mooie handelshuizen, maar ook de oevers welke prachtig verkleuren en waar bootjes stil aan de waterkant zijn afgemeerd.


Sneek is een prachtige stad met een mooi historisch binnen centrum en grachten waar je kunt varen. Het is er nog gezellig druk en de verleiding is groot om aan te leggen en een terrasje te pakken. We varen door, de zon, de blauwe lucht en het water trekt aan ons.... we varen de Frentsjerter Feart in. (wordt vervolgd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...