dinsdag 18 oktober 2016

vervolg, zonnige zondag, varen over de Frensjerter Feart

Sneek laten we achter ons en we varen richting Rien. Varen door het Friese landschap, de opvliegende vogels, de herfstkleuren en de mooie oude dorpjes als Tirns.Van 1406 tot en met 1572 stond bij Tirns het klooster Thabor. De monniken van Thabor hebben er mede voor gezorgd dat de dijken in de toenmalige Middelzee zijn aangelegd. Deze dijken zijn nog altijd in het landschap aanwezig. Ten zuidoosten van het dorp staat een uit 1922 daterende Amerikaanse windmotor, die in 1999 werd aangewezen als rijksmonument.We laten Tirns achter ons en varen door het prachtige Friese landschap, o af en toe staat er nog een boerderij langs het water, het zijn hemelse plekjes om te wonen. Leggen aan om de honden te laten rennen en varen na een kop koffie door.


En zo varen we Rien binnen met zijn beschermd dorpsgezicht. Rien is bekend om zijn paardenmarkt. En gewoon heel idyllisch om door te varen.

 


Een prachtige toegift van de herfst deze dag. Na Rien varen we nog even door om de tocht van de Middelseerûte te vervolgen en weer huiswaarts te varen (wordt vervolgd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...