woensdag 12 oktober 2016

Buitenmens
Ondanks dat ik hou van mooie eigenzinnige interieurs, die bij iemand horen, gewoon een eigen stempel hebben. Ik ook hou van oude huizen, de unieke details, de mooie veroudering, en het doorleefde uiterlijk. Ik ben begonnen met het schilderen van de binnenzijde van het huis en hier en daar knapt het al behoorlijk op, leesvoer voor de dagen dat we echt binnen zitten.

Toch ben ik ook heel erg een buitenmens. s'Ochtends een rondje tuin, jawel over mijn eigen "landgoed", ook al is hij kleiner van formaat (nog een 1000m2. Het is royaal door zijn bijzondere ligging, aan het water en uitzicht over het weidse Friese landschap met even verderop de Wijde Wymerts, wij zien de zeilen van de twee- en soms driemasters door het land schuiven. Om de een of andere reden vond Storm het steeds weer nodig om de bruine zeilen van de langsvarende skûtsjes aan te kondigen, luid en duidelijk. De witte zeilen liet hij links liggen. Het blijft een vreemde snuiter.

Op dit moment staat de tuin nog steeds in volle bloei, alhoewel de herfst het langzaam gaat winnen van de zomer. Nu is de lichtval prachtig, vooral de bloeiende grassen parelen in het licht, voorzichtig deinend op het ritme van de wind.


 

De ochtenden zijn fris, en hier en daar begint de tuin te veranderen. Bomen beginnen te kleuren en sommige planten raken in verval. Een bepaalde dramatiek en ook zo mooi. Sfeervol en vaak prachtig van vorm, sober en kwetsbaar. De kwetsbaarheid is maar de schijn, veel planten laat ik staan als een theatraal decor in de koude maanden. De vlinders hebben dan plaatsgemaakt voor de vogels die hun buik proberen te vullen met de vele zaden die ze nog vinden in de achtergebleven planten. Zo levert ieder seizoen een nieuw schouwspel op, een nieuwe belevenis.

 


 

6 opmerkingen:

 1. Er valt zoveel te genieten in de natuur en daarom vind ik net als jij de afwisseling van de seizoenen ook zo mooi! En zo fijn dat je naar je zin woont!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo herkenbaar Pauline, in de vroege ochtend een rondje tuin met een beker koffie in mijn handen.
  Nu heb ik een kleine tuin, maar daarin is ook heel veel te zien, als je maar goed kijkt.
  Hoe apart dat Storm alleen maar blaft naar de bruine zeilen, zo hebben ook honden hun eigenaardigheden.
  Je laat ons weer prachtige foto's zien, ik heb er weer van genoten.

  Fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig !
  Nog zoveel kleur in jouw tuin .
  Fijne avond ,
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's.......het is echt een landgoed, 1000 m2..........je woont volgens mij echt prachtig!!! Geniet er maar van!! Fijne dag.....Jac.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zit er toch een schoonheid in het verval van de natuur. Zo veel moois nog steeds te bekennen ook.
  Ik heb weer genoten van je foto's en ook van je beschrijving... ik zie de zeilen langskomen en hoor Storm blaffen bij de bruine zeilen...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook buiten kun je wegdromen, de prachtige herfstkleuren die je nu ziet. De uitgebloeide bloemen die ook nog zo prachtig gefotografeerd zijn. Jouw post straalt rust uit en ik krijg er een echt herfstgevoel van...super mooi allemaal....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...