zaterdag 22 oktober 2016

Start dag Snoeien, hoogstambrigade
22 oktober 2016, startdag van de hoogstambrigade Landschapsbeheer Friesland. te Jirnsum. We waren er al een aantal keren geweest in deze prachtige boomgaard: de minicamping: Kamperen in de bongerd. Wat een fantastische plek, het is een paradijs om daar denk ik je vakantie door te brengen. Maar nu is er geen tent te bekennen. En het rijk alleen. De mooie oude (laagstam)bomen, voorzien van naambordjes, die hier en daar niet helemaal overeenkomen met het juiste ras, daar wordt nog aan gewerkt. Sommige fruitbomen hangen hier en daar nog vol met fruit en dat is nog een prachtig gezicht.
En wat is het een prachtige dag, het zonlicht speelt prachtig door de boomgaard heen, en waar bomen allemaal wel niet voor gebruikt kunnen worden: als schommel, fietsenstandaard, kaptok voor je jas of voor je tas, voor een lamp of als prima zitplek met een heus lichtfestijn in de boom. De bomen zijn grotendeels vakkundig gesnoeid, Wij hebben heerlijk gegeten in de boomgaard (pompoenssoep met overheerlijke broodjes) en de versgeperste appelsap gekeurd, Die is overheerlijk. Veel fruit wordt door de eigenaren verwerkt en verkocht, o.a. via de streekboer te Sneek. Daar kun je de bestelling doorgeven en zaterdags ochtends afhalen. Een mooi concept.
De boomgaard is een eldorado voor de vogels, genoeg valfruit, maar ook een prima schuilplaats voor de salamanders, de egels, de padden en wat allemaal wel niet meer. We geven nog een laatste knuffel aan onze mascotte De jackrussel, meegekomen met zijn baasje en zich prima vermaakt heeft op dit prachtige lustoord. En dan scheiden onze wegen.
Aan het eind van de middag lopen we terug naar Jirnsum. Door het Friese landschap, water en weilanden naar het leuke kleine dorpje, nog even genieten van het dorpse leven.
Zijn jouw snoeibomen ook toe aan een vakkundige snoeibeurt dan kun je altijd contact opnemen met:
http://www.landschapsbeheerfriesland.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...