zaterdag 29 oktober 2016

Binnen en buiten de poortDe ochtend begint al goed, een beginnend zonnetje zet de hele tuin in vuur en vlam, zowel binnen als buiten de poort.
De natuur is op dit moment prachtig en onze tuin doet aardig zijn best. Voor een net aangeplante tuin met behoud van dat wat er al was doet hij al aardig zijn best. De border staat nog behoorlijk in bloei, met de grassen, de dropplanten, distels, dalia's enzovoort is het nog steeds mooi. De bomen die verkleuren geven weer een heel ander beeld en dat ochtendwandelingetje over mijn eigen "landgoed" is steeds weer verrassend. Zelfs het blad op de grond is mooi.

Wij hebben ook een steeg, met een deur in de poort en het zonlicht valt gelijk met de deur in huis als je hem s'morgens opent. En als ik probeer de herfst te vangen op de brug van de Eegracht/Galamagracht komt er een bootje aanvaren. Een fluisterbootje van de werf, een van de vakantiehuisjes aan het water waar bij ieder huisje een bootje ligt om mee te varen. De zak van de Boer's bakkerij verraad dat ze net een broodje hebben gehaald, met de boot om vervolgens een rondje te varen over de Ee. Heerlijk om te zien hoe zij hiervan genieten, dat is echt vakantie. Zelf ervaar ik ook nog steeds die rijkdom, soms knijp ik mij even in mijn arm om te weten dat het echt waar is om gewoon in dit prachtige gebied te wonen, het land van water en weilanden, en waar ik wel heel erg aan gehecht ben, mij thuis voel, Friesland.

 

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto`s Pauline, en hoe je het omschrijft voelt echt als thuis. Heerlijk is dat gevoel als je dat je zo ervaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je woont daar inderdaad op een prachtige lokatie...een droomplek! Geen wonder dat je jezelf af en toe even in de arm moet knijpen ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er nog veel moois te zien hè buiten. En zeker als er dan een lekker zonnetje bij schijnt. Maar ook bij mistig of nevelig weer is het super mooi. Ik heb weer genoten van je foto's.
  Fijne namiddag en avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige serie heb je gemaakt. De herfst is mooi en al ben ik een zomermens, ik kan er wel van genieten. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...