dinsdag 1 november 2016

Afscheid van de oktobertuin 2016

Wat genieten we van deze tuin, we hebben een paradijs achter ons gelaten met mooie herinneringen en zijn hier weer gestart om ook van deze tuin onze eigen plek te maken. Met aandacht voor de omgeving, het huis, en dat wat er al was. Een grachtenpand vraagt toch weer een andere aanpak dan een boerderij. Dit jaar een boomgaard geplant met oude fruitrassen, een kleine stads boomgaard, een border gemaakt met vaste planten en grassen om juist de verbinding met het achterland, De Ruterpolder te krijgen. En nog vele plannen.....in november wordt de beukenhaag geplant zodat we toch iets meer privacy krijgen, en onze buren ook natuurlijk. Een beukenhaag heeft toch altijd stijl, goed snoeibaar en bladdragend in de winter.


Op de valreep in oktober hebben we nog een kweepeer geplant. Een vriend van ons had hem 17 jaar terug gekocht en toen was het nog een grote onbekende. Stad en land voor mij afgelopen en uiteindelijk had hij er een gevonden om hem aan te planten bij de boerderij (onze vorige woonplek). Dus ook hier hebben we er weer een gekocht en geplant, mooi bij een van de terrassen in een vak van grassen, en nog een beetje een herinnering aan Pieter die een aantal jaren terug is overleden. De grassen welke wij dit voorjaar hebben geplant hebben zich fors uitgezaaid. Goed bruikbaar voor dit vak met alleen maar grassen en straks een mooie kweepeer die hier goed zijn gang kan gaan met zijn grillige groeiwijze. Wat november ons zal brengen....we wachten af, in ieder geval de haag planten en nog sneeuwklok bolletjes in de boomgaard planten.

Genoeg plannen weer voor de toekomst, de steiger willen we laten doorlopen als een houten pad door de boomgaard, misschien iets uitvlakken van de walkant en zijn aanliggende tuingedeelte, want niets heerlijker dan zitten in het gras. Een hout-,kippen- en gereedschap hok (wellicht een kapschuur) en een compostbak staat nog op het verlanglijstje, maar goed een tuin moet groeien en het gaat pas gebeuren als we er aan toe zijn, en dromen blijft altijd heel leuk. Het is goed zoals het is.

Ik herinner mij dat een leerkracht in mijn poëzie album schreef:

Niet het vele is goed, maar het goede is veel.......... dat gaan we hier zeker waarmaken.


 

3 opmerkingen:

 1. Wat is er nog veel moois te vinden in je tuin Pauline. Het blijft genieten hè?
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi allemaal, een tuin is zo fijn om te hebben. Ik ben benieuwd wanneer de kweepeer vrucht gaat dragen. Ik heb hem 6 jaar de kans gegeven, wel bloesem maar nooit vruchten, toen hebben we hem gerooid en in de plaats staat nu een mooie geurende jasmijn.
  Geniet van je fraaie tuin die steeds blijft veranderen.
  Lieve groet, Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn je collages mooi, Pauline. En wat fijn dat jullie ook hier weer helemaal jullie plek gevonden hebben!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...