vrijdag 25 november 2016

De handen uit de mouwen

Weet je nog....dit prachtige monumentale grachtenpand, de tuin aan het water, de authentieke ornamenten en het authentieke uiterlijk van huis en atelier. Zo mooi, maar ook nodig toe aan de nodige restauratie en schilderwerk. Daar zijn we deze zomer mee begonnen. Maar eerst heb ik om niet te vergeten verschillende delen gefotografeerd in oude staat.


Op de uren dat het droog was, een rustig windje, en wat zon af en toe stonden we vaak buiten, in onze oude kleren. Schuren, plamuren, stopverf aanbrengen en delen vervangen die te erg verrot waren. Langzaam knapte het op en dat geeft een enorme voldoening. Hoe leuk en charmant ook die verweerde materialen zijn op een foto, het is altijd weer een teken dat het ook snel onder je handen verdwijnt, verrot of gewoon helemaal de rest van het hout aantast.
 
 
En na vele uren is dan toch het resultaat te zien, geweldig, en genietend dat het allemaal zo opknapt, Het zijn vele manuren die je er in stopt maar als we hier nu rondlopen weten we dat we dit jaar in ieder geval al een heel eind op weg zijn met het onderhoud van het huis. Alleen de keukenramen moeten we nog een paar spijlen restaureren en aflakken. Dan is de gehele benedenverdieping inclusief het atelier gerestaureerd en zit alles strak in de lak. Klaar zijn we nog lang niet, maar we gaan gestaag verder. De winterklus is het onderhoud binnen en hier en daar maar eens de lampen ophangen, maar alles op zijn tijd. Nu genieten we nog dagelijks van het prachtige werk wat l buiten geleverd is. 

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad ziet het verweerde uiterlijk van het huis er prachtig uit op de foto's maar na de renovatie is het super mooi geworden en kun je nog heel lang van je huis genieten.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor !!...wat een werk...fijn weekend liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je foto's hebt genomen van hoe het was. Mooi om te zien! Maar het is na de vele arbeid prachtig geworden!
  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat verweerde is inderdaad prachtig, maar uiteindelijk funest. Wat ziet alles er nu mooi uit. Elke keer een kleine stap in de goede richting, dan komt het allemaal goed en blijf je er ook plezier in houden.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pauline, wat wonen jullie nu op een prachtige plek zeg!
  En wat een voldoening moet dat geven als je zo aan het opknappen bent.
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...