maandag 7 november 2016

Samenwerkingsproject - beukenhaag

De tijd vliegt, In het voorjaar de tuin opgeschoond en grotendeels aangeplant, tenminste de fruitbomen en een plantenborder en een kleine kruidentuin. 
Deze zomer konden we al volop genieten van de plantenborder, wat gaat dat snel. Zo staan er hele kleine plantjes en een paar maanden verder is het al genieten van de groei en de bloei tot laat in de herfst. Deze winter hopen we ook nog genoeg te kunnen genieten van een berijpte en misschien sneeuwtuin, het vogelleven en misschien wel ijs op het water, Dan gaan we de steiger gebruiken als startplaats voor het schaatsen.

Maar zover is het nog niet. Het is de juiste tijd om een beukenhaag te planten, de grond nog warm genoeg zodat ze zich kunnen zetten na de aanplant en vroeg in het voorjaar kunnen ze mooi op tijd uitgaan lopen. Het moest dus nu gebeuren en in overleg met onze buren hebben we de haagbeuk besteld. Afgelopen week een sleuf gefreesd en vrijdag gaas geplaatst ivm. Storm en onze buurhond..... een jonge pup die hier begin december gaat wonen.
Vrijdag was dus de eerste werkdag en natuurlijk haal je iets lekkers bij de koffie en als klap op de vuurpijl heeft de buurvrouw pannenkoeken gebakken die we s'avonds met een wijntje soldaat hebben gemaakt. Heerlijk, gezellig en voldaan keken we terug op een wel heel werkzame dag en wat was er al veel gebeurd.Zaterdag was het zover, de beukenhaag kon nu toch echt geplant worden en wat schoot het op. Storm bleef het wel nodig vinden om de zaak goed in de gaten te houden als een echte opzichter. Tussen de middag had ik de zelfgemaakte pompoensoep klaar met een heerlijke Italiaanse bol met een salade. Ja, en toen weer snel door. Om half vier stond de hele haag, nu waren we echte buren met een mijn en dijn. Alhoewel we wel een buurpad maken en daar maakt Storm heel graag gebruik van.
Zondag werden we wakker en dan is de eerste blik natuurlijk genietend van de aangeplante haag. de tuin krijgt nu meer structuur, maar een ding natuurlijk wel....we willen uitzicht houden op de Ruterpolder en daar zijn we het met zijn allen over eens,....dat komt dus wel goed.


 
 

1 opmerking:

  1. Het wordt er alleen maar mooier op! Jullie wonen daar op een droomplek!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...