vrijdag 15 april 2016

Mist en nevel, na een warme dag.

Gisteravond trok de mist op. Hier liggen veel sloten en stukjes water in de Ruterpolder. Die zie je het eerst bij mistig weer. Daar trekt de mist en nevel na een warme zonnige dag en het koeler worden van de nacht als eerste op. Witte rook lijkt er dan omhoog te komen overal in het landschap. De lucht werd prachtig roze rood met een likje paars.

 
 


De koeien lijken zich er niets van aan te trekken, zich niet bewust van de schoonheid eten ze gestaag door. En het dijkje langs het water is een geliefd plekje om zich te verzamelen. Zo uitkijkend op de polder vanuit de tuin lijkt het een oer Hollands schilderij welke eeuwen geleden geschilderd is, nee niet Hollands..... gewoon "Frys" natuurlijk. Het wonen hier is niet alleen wonen in een prachtig mooi grachtenpand, maar ook de tuin en de Ruterpolder (onze achtertuin) maken het plaatje compleet. Ik voel mij dan ook een heel rijk mens.


 
 

6 opmerkingen:

 1. Mooie super foto's! Mooie die koeien in de mist.
  Ik ben gek op koeien en landelijk wonen.

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kan ik toch genieten van die oerhollandse plaatjes!!
  Prachtig......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline,
  Wat levert dat dan prachtige plaatjes op hè, laaghangende mist. Ik heb ook wel gezien dat de nevel de poten van de koeien opslokte en dat het leek of de koeien zweefden boven het weiland.
  Ik geniet weer enorm van jouw mooie foto's. Heerlijk.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat is dit mooi!! Puur genieten...

  Fijne zondag,
  liefs Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...