donderdag 7 april 2016

Alle goede dingen komen langzaam....

En zo gaat het ook met de tuin.  Tuinplannen getekend, in je hoofd droom je hoe deze droomtuin er uit gaat zien. Maar goed, met dromen alleen kom je er niet, Er zal hard gewerkt moeten worden. Werk in uitvoering..........Het groene grastapijt zal deels gefreesd moeten worden, ruimte maken voor een kruidentuin, klassiek en formeel, zoals het hoort bij dit grachtenhuis. Maar ook lekker om straks gewoon buiten tijdens het koken je verse kruiden te plukken. Een groot zwart vlak gefreesd voor een bloemenborder in combinatie met grassen, vlakken gefreesd voor de hortensia vakken. De tuin begint langzaam zijn structuur te krijgen. In mijn hoofd droom ik van een bloeiend veld, een boomgaard waar fruit hangt, een terras aan het water. Paden en terrassen van Friese geeltjes. Het oude pad van de vorige bewoner houden we in eer. We hebben het al gedoopt tot het "van der Scheerlaentsje". En vanaf de steiger in het water gaat dit verder als een vlonderpad door de boomgaard, met aan weerszijden gewoon ongemaaide banen gras, welke gaan bloeien en wie weet met fluitenkruid gemengd.. We kunnen er altijd nog wilde bloemenmengsels in uit zaaien, goed voor de bijen en goed voor de fruitbomen. Maar zover is het nog lang niet, alhoewel dromen altijd fantastisch zijn.


 
 De kruidentuin is al gerealiseerd, formeel en klassiek passend bij het grachtenhuis. Inclusief buxus voor de haagjes en allerlei kruiden, met in het midden het fruitornament van beton, welke wij aantroffen in deze tuin en waar we ook heel blij mee zijn. Hij heeft zijn plek gevonden, centraal en het midden van deze kruidentuin en rondom de voet hebben we blauw bloeiende wilde planten gezaaid. Over een aantal weken zal ik nogmaals zaaien voor een zomerlang plezier van een uitbundig bloeiende weelde .
De eerste gebakken aardappeltjes met verse rozemarijn hebben we al gegeten. In de keuken aan de lange tafel met uitzicht op de tuin en de landerijen en het smaakte overheerlijk.

5 opmerkingen:

 1. Oh Pauline, wat is dit toch heerlijk om te zien. Die tuin gaat werkelijk heel erg mooi worden. Ik ben nu al weg van dat doorkijkje naar de weilanden toe, waar je die prachtige houten tuinstoelen hebt staan. Super mooi. Maar ook je kruidentuintje wordt een 'droom'. Haha... dromen komen uit...
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf wannneer het lukt om je dromen te realiseren!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig allemaal, wij hebben 2 perenbomen achter in de tuin neergezet dat was nog een wens, nu de tuin toch op de schop ging. Wij hebben zo genoten tijdens het verblijf bij jullie van de fruitbomen.

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ooooh hier hou ik van tuinieren! Ik zie dit wordt een plaatje van een tuin!
  Geniet er maar lekker van!

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben jullie een prachtig uitzicht , het lijkt een andere wereld dan vooraan.
  Buxus planten , ik heb er ook onnoemlijk veel geplant , je kan zien dat de tuin een prachtige oase word .
  Fijne avond ,
  Christel , garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...