woensdag 20 april 2016

Het pad langs de Geeuw

Met Storm verkennen wij de omgeving. Dus we proberen menige wandeling vanuit huis te maken, zo ook de wandeling langs de Geeuw. Vanochtend voer er door de Wijde ii, de vaarverbinding tussen Heeg en IJlst een grote tweemaster. Dat schuift dan door de Ruterpolder, ons achter uitzicht vanuit de tuin. Storm merkt altijd gelijk iets vreemds op en vond het nodig om hard blaffend kenbaar te maken dat er iets gebeurde. Toen we langs de Geeuw liepen zagen we dat de tweemaster daar afgemeerd lag.Een prachtige namiddag wandeling. De zon scheen volop, heerlijke temperatuur, met blauwe luchten en helderblauw water. Storm vind het warm genoeg voor een zwempartij en leeft zich behoorlijk uit, zwemmend afgewisseld met heen en weer rennen met zijn stok. IJlst heeft de rijkdom van 2 molens, De houtzaagmolen De Rat en de poldermolen De terpensmole. Het is een spinnenkopmolen welke nu de polder bemaalt en eigenlijk op 300 meter afstand staat van de Molen De Rat. Best uniek om zo op afstand beide molens te zien staan in het Friese landschap.  Maar ooit stond hij in Sneek. Het is een mooi gebied en eigenlijk fantastisch dat dit vanuit je eigen huis op korte afstand ligt. Het is nu nog rustig met het vaarverkeer op het water. Een maandje verder dan zullen er vast meer boten varen en aanleggen hier aan de Geeuw. Nu is het nog het gebied van de vogels, de eenden en de ganzen. De bermen worden groener en het fluitekruid zie je per dag groeien, ik kan niet wachten tot het gaat bloeien.
De Terpensmole

Molen De Rat
 
 


De molenaar van De Rat woont in de bijbehorende molenaarswoning.3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat in Friesland dat ook een Geeuw genoemd wordt. Dacht dat het een Drentse benaming was voor een draaipunt in de vaart voor schepen. Weet je dat in Drenthe een dorp Geeuwenbrug heet?
  Mooie omgeving waar je woont.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je veel moois om te zien in je directe omgeving. Die keer dat wij in IJlst waren, al weer een jaar of 5 geleden denk ik, genoten we ook zo van al het moois. Heerlijke foto's heb je weer gemaakt.
  Ik had altijd een beeld van een zwarte labrador voor me als je het over Storm had, maar het is een gele zie ik nu haha..
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Friesland toch mooi! Dat laat jij wel zien met je mooie foto's.
  Ik had nog willen reageren op je bezoek aan de kleine plantage in Eenrum. Maar je bent zo snel met je posten (of ik te traag met reageren...haha)
  2 jaar geleden zijn we speciaal in Groningen gaan kamperen om daar wat kwekerijen te kunnen bezoeken: ik heb genoten!
  Dit jaar waren we bij Lianne's siergrassen: ook zo mooi! Een echte aanrader en niet zo ver bij jou vandaan denk ik.
  Wat wordt alles toch mooi bij je...geniet van het proces!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...