zondag 14 maart 2010

Zondagochtend, rustdag.......Zondag, 14 maart. Hoezo rustdag. De tuin wacht, we hebben er zin in om na vrijdag en zaterdag nog een frisse neus te halen. Ik weet het, het is fris maar als je aan het snoeien, ruimen, verplanten, scheppen enzovoort bent dan verneem je geen kou. Een voorzichtig ochtendzonnetje komt door de wolken. Het is heerlijk om te zien hoe alles naar boven komt. De neuzen van de narcissen zijn aan de slootkant zichtbaar. De helleboris is laat vanwege de vele sneeuw op zijn kop, maar goed, hij doet zijn best en is prachtig.

En dan de kippen, ze kunnen weer los. De buizerds en Havikken hebben weer wat anders op het menu dan kip. Het heeft deze winter ons een kip gekost. Sneu, we hebben ze dan ook lange tijd binnen gehouden. Maar nu kunnen zij ook hun poten strekken. De jonge kippen zijn nog wat schuw, maar ook zij zullen wennen aan het scharrelen in vrijheid. Trouwens ze leveren al weer eitjes. Deze smaken ook lekker als ze buiten scharrelen.

Vanochtend in de tuin, koffie tussendoor en schonen en rooien, verhakselen, werk maar ook heel fijn om zo te kunnen genieten van je eigen erf.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Pauline,

  Wat leuk dat ik via mijn blog op jouw blog kom. Wat woon jij prachtig. Je foto's zijn erg mooi. Heb je ook zo'n zin in het voorjaar? Nog veel werk aan de winkel zo te zien..

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt de smaak goed te pakken hoor met de collega's. Zie je wel dat het verslavend werkt! Groet, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...