zondag 14 maart 2010

Vrijdag - Lisanne-dag


Lisanne komt haar hele leven regelmatig op de boerderij. Ze weet al niet anders meer dan dat hier altijd wel iets te doen is. Vrijdags komen er vaak nieuwe gasten in het Logement en dan maken we het samen nog even gezellig, of we bakken iets lekkers als verassing.

Maar vandaag hadden we een heleboel te doen. De groentetuin is nog complete chaos. Wat hebben we hard gewerkt. We hebben onkruid getrokken, de koude bak schoongemaakt, compost geschept en ja hoor.... knijp je neus maar dicht, mest geschept. Verdeeld over de schoongemaakte vakken. Wat kan ze goed helpen. Uit school gaan de laarzen en de overal met haar naam aan. De schep, de bezem en de hark met kruiwagen staat al klaar. Aan zo,n hulp heb je tenminste iets.

We hebben in de koude kas al de eerste slaplantjes geplant en zaad gezaaid. Over een paar weken komen de radijsjes, de Franse salademix en raapsteeltjes op. Ik ben benieuwd hoe het met de rode bieslook gaat, die hebben we ook gezaaid samen met de lenteuitjes. Dat wordt over een paar weken verse salademix uit eigen tuin.

Lisanne kreeg het koud, ze is naar binnen gegaan, dan maakt ze een glaasje ranja voor ons twee, en heel gezellig ook een schaaltje met iets lekkers klaar.

We hebben een heerlijke dag gehad met elkaar.

1 opmerking:

 1. Wat geweldig zo'n 'grote'hulp!
  Ach wat mooi dat jullie zo fijn met elkaar kunnen werken, het is dat ik niet in de buurt woon anders zou ik me bij deze spontaan vrijwillig aanmelden als hulp op de boerderij ;)!

  Geniet van deze momenten, ze zijn zo bijzonder!

  groetjes,
  Mirelle

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...