zondag 7 maart 2010

NIEUWE DAG,NIEUWE KANSEN

Vandaag 7 maart is het een stralende dag, veel zon, een strakke blauwe lucht maar.... het vraagt nog om een dikke jas en sjaal.
Ik kan het niet laten om alvast de eerste voorjaarsboden in een aantal potten te zetten. De voorjaarskriebels komen. Deze week ook maar de eendenkorf plaatsen in de sloot. De eenden scharrelen en zijn op jacht naar elkaar het zal vast niet lang duren dan krijgen zij ook de voorjaarskriebels.
Een vriesnacht en violen die hun kop laten hangen. Maar langzaam in de ochtendzon ontstaan dauwdruppels en ontvouwen de violen zich. Bij de voordeur en in de hal is het altijd weer leuk om iets te bedenken. Buiten een tapijtje van mos, stoere takken en tere het lijken wel papieren sereen witte bosviooltjes. Ze bloeien met hun onschuldige ogen en heten je welkom bij de deur.

Binnen een stilleven met regoutservies, stro en mijn handgemaakte eieren. Hoe........ lees verder onder wonen in witten en grijzen en buitenleven.


Natuur is mooi, tegen het eind van de winter staan de sneeuwklokjes vier in de kou. Sneeuwklokjes heb je in vele soorten, soms ook met een dubbel kelkje. Het is een teer en maagdelijk rokje met een klein groen randje. Wat zijn ze prachtig.

3 opmerkingen:

 1. Welkom in Blogland, ben zelf ruim een maand geleden begonnen, geinspireerd door een weekend ... Friesland!!! Ik hou mijn hele leven al van oude spulletjes en heb mijn jeugd regelmatig doorgebracht in St Anna. Na een lekker weekend overnachten in een Bed and Breakfast voorzien van allerlei nostalgische spulletjes is mijn passie opnieuw tot leven gekomen. Fijn te horen dat jullie je droom aan het waar maken zijn, het had zo mijn droom kunnen zijn.
  Groetjes Madelon en alvast een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo wat leuk een nieuwe blog erbij........welkom !! ik had jullie als bed and breakfast al bij mijn favorieten staan dus we hebben al eens eerder contact gehad......volgens mij spaar je theepotten en heb je er ooit een gekocht bij mij...maar dat weet ik niet meer zeker hoor!!

  Nou fijne dag en fijn weekend laat even weten of mijn verhaal klopt?? groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline, bedankt voor je lieve reactie.
  Ik zie dat je net bent begonnen met een blog en ik voel me nu al thuis hier. Wat lijkt me dat heerlijk, leven op het platteland. De provincies Drente, Groningen en Friesland spreken mij wel aan. Ben benieuwd naar al je foto's en verhalen.
  Dit ziet er in ieder geval al mooi uit.
  Fijn weekend.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...