zondag 28 maart 2010

Wit, wit, wit, en een klein beetje grijs



Krijtwit, kiezelwit, sneeuwwit, steppewit, ivoorwit, melkwit, poederwit, roomwit, donswit, kalkwit, schelpwit, bruidswit, eiwit, zandwit, helderwit, magnoliawit, antiekwit, zomerwit, .....



Wit is geen kleur wordt er vaak gezegd. Maar wit heeft kleur van zichzelf. Wit heeft kracht. Het is een sterke kleur die frisheid en helderheid uitstraalt. Iedere andere kleur in de nabijheid van wit zal een groot contrast opleveren.
Dat is de reden dat ik witte serviesdelen verzamel. In de groene omgeving van buiten, de bloemen die bloeien, de groente die je er op serveert is het een prachtig contrast. De terinne heb ik afgelopen vrijdag gekocht. Het is een klein formaat. In totaal is hij ongeveer 30 cm. hoog, een schattig klein formaat. Ik denk dat het goed te gebruiken is om een heel speciaal gerecht in te serveren. Klein maar fijn moet je denken.




Wit in combinatie met grijs,

Soberheid ten top. Grijs is er in allerlei nuances, het is niet saai, zeker niet in combinatie met de vele gekleurde witten. Het zorgt voor een rust en kalmte en geeft toch een krachtig beeld. Materialen uit de natuur kun je prachtig combineren met de witten en grijzen. Mijn trots is op dit moment bijna een kitscherig hertje. Glimmend zilvergrijs, ligt hij fier op een wit plateau. Dit hertje is niet schuw zoals de herten die elke avond in het weiland staan. Deze blijft kalm en steevast op zijn plaats totdat....... ik misschien weer iets wil veranderen.




Mogen herten blijven met de paasdagen?????

www.itfoarhus.nl - landelijk en stijlvol

35 opmerkingen:

  1. Met twee (room)witte kasten, een roomwitte salontafel. witte terrine's, witte borden, witte schalen etc. geloof ik ook wel dat ik iets heb met wit en het maakt mij niet uit of het wel of geen kleur is. Ik vind het simpelweg mooi, net als jouw foto's...en dat is het belangrijkste van alles!

    Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Pauline, ik ben onder de indruk van je prachtige foto's. De schitterende terrine (ben ook al een tijdje op zoek naar zo'n mooi exemplaar)op het houten doorleefde krukje is een prachtig stilleven. Ik heb ook wel wat met wit (zoals zovelen) maar ook wat zachte pastels en poederkleuren kunnen mij ook bekoren. En ja wit met grijs.........prachtig, zelfs je hertje, want een beetje kitsch daar hou ik ook wel van.
    Ik heb genoten van deze post.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ik heb weer genoten van al dat wit en grijs.
    Helemaal mijn ding. En die eerste foto helemaal.

    fijne week, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zit ik een reactie te typen, klik ik de hele zaak in een keer weg, brrrr, dus nog maar een keer! Je foto´s zijn schitterend en wat dat wit betreft: niks saai, prachtig!
    Je woont prachtig Pauline, wij reden vanmiddag door Hemrik en daar zie ik ineens een bordje BenB opdoemen, en ja hoor, It Foarhus!
    Wens je een fijne nieuwe week, en je hertje mag blijven hoor! lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Pauline,

    Wat een mooi bericht heb je geplaats. Leuk die verschillende structuren afgewisseld met porcelein en mooie spullen uit jullie huis. De terrine die je hebt gekocht is prachtig. Ik heb ook zo'n soort terrine op mijn grenen kast staan en gebruik hem regelmatig voor de soep. Het geeft de soep net iets extra's ;-)!

    Een gezellige avond. Lieve groet, Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto's Pauline, mooi sober wit en grijs, en een beetje kitch (je hertje)
    om ze in het echt te zien is ook geweldig mooi he, hier op de Veluwe spotten we ze met grote regelmaat, blijft genieten
    groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, zomaar stoppen en binnenlopen, dat durfde ik nou net even niet aan Pauline (heb er wel aan gedacht hoor!). Een volgende keer zal ik het zeker doen en anders bel ik een keer en kom langs voor die cappuchino (als je dat leuk vindt, tenminste!) Fijne week, lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, ja we zijn er twee keer langsgereden en ik had al uitgebreid even op funda gekeken. Weet je welke ik bedoel? Lijkt mij prachtig hoor, wat meer buiten, hoewel we nu ook heerlijk wonen. En weet je, mijn man moet vaak naar het westen voor zijn werk, en dan is Heerenveen gewoon ideaal. En mijn gezondheid is gewoon niet goed, ik ben lichamelijk behoorlijk beperkt, en dan is zo´n groot huis en veel grond gewoon te veel. Maar dromen mag, toch? Bedankt voor je belangstelling, leuk!
    lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Pauline,
    Heerlijk al dat wit. Ik ben dol op wit. Het geeft een gevoel van rust en ruimte. En het is overal bij te combineren.
    Leuk dat je een berichtje op mijn blog hebt geplaatst. Het klopt dat we een paar jaar geleden op de allereerste Brocant-Fair in Tijnje stonden.
    In meen me te herinneren dat je prachtige kaarten had gemaakt van je Bed and Breakfast.
    Mooi blog heb je en hele mooie foto's!!!
    Ik ga je zeker volgen.
    Groetjes van Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wit, wit, wit...and something gray. Nou, samen met wat naturel tinten het is ook helemaal mijn basic! Fleur het af en toe op met een mooi zacht bloemetje of kussens gebonden aan het seizoen en voelt gelijk weer een nieuwe thuis!

    Mooie foto's heel naturel. En je hertje mag van mij hoor, ook met PASEN!

    Lieve groetjes Helena

    Lieve groetjes Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtige post, je bent echt een aanwinst in blogland! Ik geniet van je foto's verhalen en reacties, lieve groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een post om van te genieten, ik hou ook zo van wit, soms probeer ik wat kleur in huis maar kom altijd terug bij wit en natuurtinten. groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat heb je weer schitterende foto's gemaakt in mijn favouriete kleur!

    Groeten,
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik was benieuwd naar het blog bij de prachtige naam Logement it Foarhûs. Prachtige collages maak je. Dit log over wit en grijs is er ook één die me heel erg aanspreekt.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik was benieuwd naar het blog bij de prachtige naam Logement it Foarhûs. Prachtige collages maak je. Dit log over wit en grijs is er ook één die me heel erg aanspreekt.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Pauline,

    Keek vorige week al rond op je mooie sfeervolle blog en het liet me niet meer los....
    Vanmorgen dochterlief aan tf en haar de vraag gesteld: zullen we voor het Pinksterweekeind proberen?
    Dat lijkt me enig!!!
    .......Ik ga nog even verder genieten van al die leuke posten met foto's.....helemaal mijn ding!;-)

    Ik ga je volgen.

    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Pauline,

    Wat een prachtige foto's! Ik ben ook gek op wit serviesgoed! Het liefst maastrichts aardewerk,ik heb inmiddels ook al een aantal dingen verzameld,het blijf leuk als je dan weer een mooie vondst doet!
    groetjes, en een fijne dag!
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige foto's en servies!! Ik heb de foto's en collages al een paar bekeken!! Ik geniet van je mooie blog en boerderij, ik zie dat je meerdere rubrieken in je blog hebt staan, leuk, ik had ze nog niet eerder ontdekt.
    Fijne week, lieve groet, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie foto,s leuke verhalen.......ik ga je volgen!
    Groetjes Anita.
    PS.Herten mogen met de Paasdagen hoor!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Love the wit en grijs tinten. Helemaal mijn ding :-) groetjes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat leuk om je bij mijn volgers aan te treffen Pauline. Heb natuurlijk uitgebreid op jouw blog rondgekeken. Jouw leven (boerderij, erf, boomgaard, moestuin, brocante) is mijn droom! Ik ga je volgen hoor, groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk om na een dag werken hier even tot rust te komen in de witte en grijze sfeer. Wit geeft mij altijd het gevoel van de 3 R's, rust, reinheid en regelmaat. En dat kan ik wel even gebruiken nu.
    Lieve groet,
    Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ha PAuline,
    Volgans mij mag je gewoon doen wat je zelf wil!! Ik ben dolop herten, maakt mij niet uit hoor, Sint, Kerst of Paas....
    Heerlijk servies ook! En je wit,met wit en nog meer wit....HEERLIJK!! En grijs, versterkt dat inderdaad alleen maar!
    Lieve groet, Nieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Tuurlijk moet die blijven staan dat hertje.
    Helemaal het lente gevoel toch? Ik vind hem super. En ik hou van wit wit wit en een beetje grijs.....wat een mooie collectie ook en dat opstapje...ach alles is weer genieten...
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Pauline dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en je reactie en je hebt helemaal gelijk over het tuinsetje,van de cottage en franse stijl hou ik enorm,ik ben er zelf ook wel trots op,zeker als de stoeltjes wit zijn en dan wil ik graag grijs geruite kussens erin en een lopertje voor op de tafel en dan nog op zoek naar een witte emaille kan en mijn zitje is klaar.

    Wat een prachtige foto`s heb je gemaakt van je prachtige spullen,de terinne vind ik echt gaaf,wit en grijs vind ik helemaal top en wil dat in de toekomst voor ons huis en dan ook van die geweldige spulletjes en een mooi servies verzamelen,ik vind je blog erg leuk en ga zo nog even verder kijken,heb mij ook aangemeld als volgster,zodat ik niets hoef te missen,fijne avond,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Pauline,
    dankjewel voor je reaktie op mijn blog, ik ga je hier ook volgen want het ziet er allemaal heel mooi uit,
    lieve groet, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig al die wittinten, gecombineerd met grijs is het helemaal top! Ik moet wel lachen om je hertje, zo'n glimding is niks voor mij, maar als jij 'm mooi vindt dan mag ie met pasen blijven, toch?! Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel heel stijlvol, Pauline, je kleurcombinatie. Ik hou ervan! Een fijne woensdagmiddag! Groeten van Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ja wit... zoveel tinten wit en zo mooi afstekend met groen en paars enz. Wit is gewoon een goede basis en zo sfeervol jouw foto's zijn. Heel mooi! En wat mij betreft mag een hert altijd (ik fok jachthonden!) en hou van met heel mijn hart van flora en fauna, ook verzamel ik jachtspullen dus het hert mag blijven en zeker zo'n stijlvolle zilverkleurige! Het was weer genieten hier.

    Liefs,
    Annemiek

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat prachtig allemaal. Het kan zo in een woonblad. En je terrine is een dotje.

    Geniet van de paasdagen en laat je hertje gezellig staan, ik laat de mijne ook gewoon aan de muur hangen.

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hoi Pauline:)Wat je hebt een prachtige decoratie en mooiste grijs en wit.
    geniet van de paasdagen:)
    groetjes Karolina

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Pauline,

    Mooi hoor, je wit en grijs . Past idd altijd en overal bij!!

    Je hebt het kistje met die bloem ook gekocht?

    Ik ook, ik heb de bloem eraf gehaald. Ik wil er iets anders mee doen, een of andere decorztie mee maken. Ik weet nog niet wat, maar dat komt wel!!Wat heb jij er mee gedaan?
    Ik vind hem supermooi!!

    Ik wens je heel gezellige Paasdagen toe.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hallo pauline,

    He wat leuk, zag diverse overeenkomstige interesses.
    b.v. het porcelein. Ik heb in mijn laatste aanschaf ook diverse terines meegebracht, en ook oude botervloten.Kun je tafels zo leuk mee aankleden.
    Zoals je ziet heb ik me aangemeld als volger.
    Ga zo nog even verder neuzen op je blog en vervolgens jullie site bekijken.
    Wens jullie prettige paasdagen
    Groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hoi Pauline, ik ben verbaasd, was ik nog nooit op je blog..??
    Wat een mooie foto's en wat een leuk logeer adres...
    Ik ga vaker bij je komen, ik heb je bij mijn favorieten gezet..
    Fijne dagen.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hele gezellige Paasdagen gewenst Pauline! Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...