vrijdag 1 juli 2016

regen, regen, regen , en soms tussen de buien door....Afgelopen week hebben we droge uurtjes gehad. Soms met zon en blauwe delen in de lucht. We zijn nu toe aan het buitenonderhoud en deze week dan ook gestart met het voorwerk. Dat is toch best nog wel een klusje, er is een beetje (boel) achterstallig schilderwerk vooral aan de zuid, zuid west zijde, de achterkant van het huis. De vorige bewoners hebben lang in dit huis gewoond en zijn daar oud geworden, toen mevr. Scheer alleen achterbleef nadat haar man overleed,  werd het huis nog steeds goed onderhouden. Maar ook zij bereikte een respectabele hoge leeftijd en met de jaren werd het dan ook iets te veel allemaal. De schilder heeft het hoognodige nog in 2006 geschilderd, bijgewerkt, dus dat is toch alweer 10 jaar geleden, met het gevolg dat het nu toch hoog tijd wordt om aan de slag te gaan. We moeten maar zien of we deze achterzijde van het huis dit jaar afkrijgen incl. de zijgoten en raampjes in de zijgevels en het goed leggen van dakpannen en hier en daar weer in de kalkspecie vastzetten en weggeraakte loketjes weer aanbrengen, een muuranker vastzetten en vast nog wel iets onvoorziens wat we niet hebben gezien. Een schildersbedrijf pakt de bovenste ramen voor en achter op, dat is echt te hoog. De overige delen pakken we zelf op, en we moeten maar zien hoever we kunnen komen met de buitenwerkzaamheden.

Maar laat het net deze week hier in het hoge Noorden meer gaan regenen. Maar goed eerst maar schuren, plamuren als het nodig is en houtdelen vervangen, dat kan nog enigszins tussendoor. Begonnen met mijn atelier, (op afstand lijkt dat nog heel goed in de verf te zitten, maar schijn bedriegt). Dat heeft veel houtwerk op de kopse kant en een mooie gevelafwerking, nog in goede staat maar ik moet het wel volledig vlak schuren, vooral daar waar het verf afbladdert.  De gietijzeren ramen zijn schoon gekrabd en wachten op de stopverfrand. Nu ik kan starten met een gedeelte te schilderen is het helemaal bar en boos met het weer. Piet had redelijk weer beloofd maar ik denk dat wij verschillend denken over redelijk. Nou ja morgen komt er weer een dag en wie weet..... droog.

Op een foto van veraf ziet alles er nog prachtig uit. Maar een ouder huis vraagt veel onderhoud en het is ook leuk om te zien dat het stukje bij beetje weer opknapt. Nu moet het weer nog meewerken,  op zijn minst droog weer,  hoe mooi regendruppels ook kunnen zijn.
 

6 opmerkingen:

 1. Ik wil je niet jaloers maken...maar zal ik wat zon uit Frankrijk naar je sturen? Ik heb het nl nogal warm en zit op dit moment nog met de korte broek en hemdje buiten! En dat is nog maar midden-Frankrijk!
  Veel succes met verven en ik hoop op mooi weer voor jullie.

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh als je het per post kan sturen, heel graag, kunnen we verder buiten klussen. geniet van de lekkere zomer in Frankrijk. groetjes en een fijn weekend, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die regen...ik zou ook graag willen dat het droog werd, het hoeft ook niet zo heel warm te worden maar gewoon droog. Ons huis staat al sinds vorig jaar in de grondverf, van het voorjaar zijn we dan ook begonnen met het afwerken, maar sinds het regent gebeurd er dus ook niets. Tel daarbij een drukke baan op en het is zo weer begin juli. Dus ik duim met je mee dat het heel snel mooi en gunstig schilderweer gaat worden.

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk huis...!!!
  Ja, jammer van het weer voor je, en je hebt echt droog weer nodig omte verven,ik hoop voor je dat het snel omslaat, hier in het zuiden houdt hij volgende week 2 dagen droog...ppff en dan weer regen.
  Voor iedereen zou het beter zijn dat het eens minimaal een weekje droog is, heel warm hoeft ook voor mij niet, de temperatuur is goed, maar droog zou toch wel eens fijn zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zijn de komende dagen redelijk droog, ik hoop dat jullie dan een paar flinke klusstappen kunnen zetten.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een sfeertje!!! Het weer zit inderdaad niet mee, hopelijk lukt het de komende weken wel!
  Hier moet de bovenboel ook geschilderd worden ,maar de schilder heeft het deze week ook af laten weten...
  Ik wens je een heel mooi weekend.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...