zaterdag 30 juli 2016

Park Sonsbeek

transACTION
SONSBEEK is terug! De elfde editie van de hedendaagse kunsttentoonstelling, samengesteld door het Indonesische collectief ruangrupa, vindt plaats van 4 juni tot en met 18 september 2016 in Park Sonsbeek, de stad Arnhem en Museum Arnhem.

SONSBEEK '16: transACTION is tevens het startschot voor een quadriënnale: SONSBEEK wordt voortaan om de vier jaar georganiseerd.

ruangrupa: gemeenschap, collectiviteit en vriendschap

Curatorencollectief ruangrupa is sterk verbonden met de Indonesische cultuur, waarin gemeenschap, collectiviteit en vriendschap centraal staan. Voor ruangrupa gaat hedendaagse kunst altijd over samenwerken en het leggen van verbindingen, zowel tussen individuen als groeperingen.

Het begin van onze vakantie...... vanuit het Noorden een weekje Limburg. Dus onderweg langs dit prachtige park Sonsbeek met een geweldige tentoonstelling. Het was genieten van Kunst, cultuur en natuur. Op deze combinatie moeten we dus weer 4 jaar wachten....maar dat is de moeite waard.

 
 
 

In het Bakkershuis van Alphons ter Avest in het park (tussen het Watermuseum en Molenplaats), kun je elke zondagmiddag brood en andere baksels laten afbakken. Iedereen is uitgenodigd om mee te bakken. Deze zondag komen Türkan Burckova en haar vriendinnen allerlei heerlijke Turkse lekkernijen bakken. Van hartig tot zoet, deze dames draaien hun hand er niet voor om. Kom langs en laat je verleiden met de lekkerste Turkse hapjes.
 
 


 


 
 

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk Pauline en wat heb je er een mooie reportage van gemaakt!! Een heerlijk begin van jullie vakantie!

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om dit te lezen! Toen ik een paar weken terug met mijn dochter door dit park liep, vielen de mooie objecten mij uiteraard ook op, maar ik was niet op de hoogte over de achtergrond. Mijn dochter van 18 merkte toen op dit een heel mooi park te vinden, de ligging is zo bijzonder. Ik mag er ook heel graag komen!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...