vrijdag 15 juli 2016

Bloei rondom de verfbussen en kwasten.Ondanks de verfklus op tijden dat het niet regent en ook niet onbelangrijk: hard waait, is het ook genieten van de tuin. Zoals het mijn gewoonte altijd was, een ochtendwandeling over mijn eigen "landgoed". Vorig jaar wandelde ik s'ochtends door het paradijs van mijn oude tuin bij mijn vorige stekje de boerderij. Nu wandel ik ook s'ochtends hier mijn rondje tuin, genietend van de voorzichtige start en aanleg van een nieuw paradijs hier in IJlst. Kijkend naar de groei van de buxus om voorzichtig wat te toppen daar waar het kan. de geuren opsnuiven van de kruiden, en de eerste knoppen ontdekken van de vaste planten. Hier en daar kun je al een beetje zien hoe de tuin gaat worden. Er vormen zich hier en daar al groepen bloeiende bloemen en grassen. Nu is het nog steeds onkruid weghalen, maar volgend jaar zal de zwarte grond tussen de planten al aardig dichtgegroeid raken. Uiteindelijk zo dicht dat het onkruid weinig vat heeft, alhoewel de  winde en het zevenblad altijd wel een gaatje weet te vinden. Daar zul je op tijd bij moeten zijn anders hou je een veld zevenblad en winde over. De fruitbomen zitten nu in blad en beginnen voorzichtig te groeien. De groentetuin is al een beetje gevuld met sla, lenteui, boontjes en rabarber. De andijvie en bietjes staan klaar om te planten.  Niet alleen ik weet de groentetuin te vinden, de slakken vinden hem ook overheerlijk, ga toch maar sparen voor de koperen ringen die ze moeten weren.


Ja en dan het rondje langs de waterkant, het riet doet goed zijn best en elke ochtend zwemmen er een aantal eenden rond. s'ochtends in alle vroegte heeft meneer reiger al een wandeling langs de waterkant gemaakt om te kijken of hij zijn ochtendmaaltje kan vinden. Heerlijk om zo de ochtend te beginnen, met een prachtige lucht, het groene achterland, vredig wakker wordende koeien en de rijkdom van mijn eigen landgoed.

 

3 opmerkingen:

 1. Mooie foto's .....fijn weekend liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bloeit er veel moois in je tuin Pauline. Ik blijf jouw tuin een juweeltje vinden. Zeker met zulk uitzicht. Wat is dit genieten zeg, ik snap dan ook helemaal dat jij dat ook elke morgen weer opnieuw doet.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!!!!!.....daar bij jullie.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...