maandag 11 juli 2016

Ons droomhuis........de charme van authentiek
Ons huis ligt op een prachtige plek, is monumentaal, een rijksmonument, heeft nog alle historische kenmerken, authentiek, een goed bewaard geheim....dus wij vielen als een blok voor dit prachtige huis. Maar niet alles is in een top conditie. Nu de badkamer gesloopt is, hebben we tijd om in ieder geval het buiten houtwerk aan te pakken. En dat is wel nodig.

Op de foto's hebben deze mankementen zelfs nog heel veel charme.
Het heeft op een foto toch nog zijn charme, maar voor het behoudt van het hout is het natuurlijk niet goed. Het achterstallige onderhoud heeft toch ook de schopranden gekost van de deuren. Een vriend van ons heeft al weer nieuwe gemaakt en zal Hans helpen om ze te vervangen.

Het weer werkt niet altijd mee, maar als het droog is kunnen we schuren, plamuren, en weer schuren. De eerste stappen zijn gezet om de buitenkant van het atelier in de grondverf te zetten. Vandaag zouden we zowel de voor- als achterzijde af lakken, maar vanwege de harde wind gaat dat niet lukken, dus dan maar schuren en plamuren. Langzaam zien we het een beetje opknappen. De klus is nog lang niet geklaard en dit jaar hopen we gewoon de meest urgente punten opgeknapt te hebben. Het is zo geweldig om te zien hoe het atelier aan de buitenkant er al uit ziet in de grondverf.
 

8 opmerkingen:

 1. Prachtig , een huis met zoveel uitstraling .
  Na al dat harde werk , zal het huis een pareltje zijn !
  Succes met de klussen ,
  Groetjes , christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt heel veel werk, maar wordt straks natuurlijk weer prachtig. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk...en soms zul je best balen van dit weer, omdat je dan niet door kunt, maar wat zal het MOOI zijn als het af is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige details zie ik. Maar wat een werk ligt er nog voor jullie. Het is wel leuk om veel zelf te doen. Dat geeft veel meer band met je huis en voldoening. En straks dubbel genieten als alles af is. Het gaat prachtig worden.

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige details zie ik. Maar wat een werk ligt er nog voor jullie. Het is wel leuk om veel zelf te doen. Dat geeft veel meer band met je huis en voldoening. En straks dubbel genieten als alles af is. Het gaat prachtig worden.

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een voldoening zal het geven als je alles zo onder je handen, en die van vrienden, ziet opknappen. Het is een prachtig huis, maar inderdaad wel heel veel werk. En daar blijf je dan ook mee bezig.
  Heel fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I am extremely impressed along with your writing abilities and also with the format in your blog. Stay up to the excellent high quality writing, it's rare to find a nice weblog like this one these days.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Very interesting tips shared by you. I really like to read your blogs as they contain very important and informative content. I appreciate your efforts. Cheers.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...