zaterdag 17 juli 2010

Binnenhalen van het doorleefde tafeltje



Deze week ben ik naar Echtenerbrug gereden. Dat was ik al lange tijd van plan. Heel vaak waren wij door Echtenerbrug gereden en daar kwamen we dan langs het winkeltje van Geartsje. Een klein winkeltje vol brocante en soms ook nieuwe woonaccesoires die pri,a passen bij brocante spulletjes.
En nu was het zover, gewoon tijd gemaakt om langs te gaan. En ja dan snap je het al, daar vond ik naast een emaille kan, een regout treefje en wat heerlijke zeepjes een prachtig doorleefd tafeltje. Dat tafeltje heeft schijnbaar op mij staan te wachten, dat kon niet anders.

Een gouden middag, een mooie vondst een leuk gesprek met Geartsje waarin ze mij de tip gaf om even bij het gemaal in Echten te gaan kijken. Een mooie en bijzondere plek, waar nog een verhaal de ronde gaat, aan de oevers van het Tjeukermeer en waar nog een heus huiskamercafé stand houdt.

Weet nu waar het is, en binnenkort ga ik terug naar die bijzondere plek daar aan het Tjeukermeer, eerst maar weer op huis aan en een plek zoeken voor dat prachtige tafeltje, mooi van lelijkheid. Een plekje zoeken zal dan ook niet moeilijk zijn.



26 opmerkingen:

  1. Wat zeg je dat mooi..."mooi van lelijkheid"...maar ik vind de tafel gewoon mooi, zonder lelijkheid hi hi! Snap je het nog! Ik had er ook voor kunnen vallen en dat geldt ook voor je andere aankopen!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Pauline, via het blog van Bonjade kom ik bij je terecht en ik zie het al... dadelijk gelijk volger worden. ;-)
    Wat heb je een mooi en gezellig blog zeg! Deze foto's vind ik ook prachtig! Heerlijk is dat toch hé? Dat gesnuffel tussen al die oude spulletjes, elk met een eigen achtergrond waar ik dan altijd weer benieuwd naar ben.
    Nu heb ik helaas geen tijd meer om je blog uitgebreid te bekijken maar dat ga ik morgen zeker doen!
    groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d tafeltje! Echt niets lelijk aan. Zou hem zo meenemen. En je foto's zouden zo in de nieuwe JDL kunnen, mooi hoor.
    Ik ga het adres even opzoeken van het winkeltje, ben benieuwd.
    Groetjes
    Dani

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke gezellige middag met een mooie opbrengst! Zomerse groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooooo hij is prachtig je tafel...wij hebben vandaag en gisteren ook allemaal nieuwe spullen gescoord.....komt nog op mijn blog hoor...vandaag druk alles een plekje gegeven.......ben zo blij.....met als dat moois......dus kan me het gevoel van dit tafeltje helemaal plaatsen.....fijne zondag !! liefs Ria...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie foto's van dit heerlijk doorleefde tafeltje. Lieve groet, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi
    Zooo mooi tafeltje en prachtige decoratie...
    een fijne zondag:)
    Lieve groeten Karolina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een pracht van een tafeltje..heerlijk zulke vondsten. Mooie foto's heb je er van gemaakt met de zeep, emaille kan en ragout treefje.
    Jammer dat Echtenerbrug te ver hier vandaan ligt..had er graag een kijkje willen nemen.
    Lieve groetjes Tilly.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig toch, dat het "tafeltje" op jou stond te wachten. Dit zijn juiste de leuke dingen die het allemaal de moeite waard maken ;-)

    groetejes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige foto's en een prachtig tafeltje. Van dit soort tafeltjes kun je niet genoeg hebben!

    Groetjes! Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  11. echt een geweldig tafeltje zeg. je hebt het echt mooi op de foto gezet. ik ben ook een keer bij geartsje geweest. wat een schattig winkeltje he. zo lekekr vol. ik heb daar toen ook natuurlijk wat gekocht. veel plezier met je tafeltje
    gr hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig, dat tafeltje Pauline, echt een heerlijk moment als je zoiets weet te scoren!
    Het is leuk daar he, bij Geartsje, ben er een tijdje geleden ook geweest, en ga zeker weer!
    Fijne avond, lieve groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Veel sfeer hoor. Je kippen vind ik ook geweldig.En zoals gewoonlijk hele mooie foto's.

    Fijne week,
    groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. OOOOh- ik krijg helemaal zin in een dagje Friesland....Zal m.n moeder eens bellen waar ze nu zit met 'r bootje...
    Lieve groet, Nieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha Pauline,

    Leuk,leuk....ik ben even op ''bezoek'' geweest bij Geartsje en het gemaal;-)
    Heb het opgeslagen hoor.....voor in andere tijden.

    Wat een mooi doorleefd tafeltje heb je gekocht en hoe jij dat weer weet te stylen....zó mooi!

    Wij logeerden paar jaar geleden verschillende keren in Jisp in het ''Ouwe Huys'' anno 1656, het was een museum en als Klaas en Bets Kwadijk tegen de avond de laatste bezoekers hadden rondgeleid door het oude walvisvaarders huisje uit de Gouden Eeuw dan was het ons prive domein en sliepen we in de bedstee op de eerste verdieping en in de ochtend was er in de pronkkamer een heerlijk ontbijt waaraan het werkelijk aan niets ontbrak.
    Toen had Best achter het huisje een brocantewinkeltje waar dochterlief en ik graag rondneusden.
    Angelique zag onder een geruit kleedje vandaan 'n paar groene verweerde pootjes uitsteken en tilde de punt van het kleedje een beetje op om te kijken wat het was,ze slaakte een gilletje van.....oh...kijk hier nu eens.....wat 'n leuk bankje!!!
    Zij naar Bets of dat bankje soms ook te koop was??
    Nee....het hoorde bij de bedstede en was al héél oud natuurlijk, zelfs de groene verf die erop zat was origineel uit die tijd,en het was niet te koop!
    Maar......volgende dag toch maar weer eens vragen aan Klaas.....en die reageerden heel anders....,ik zou het bankje met pijn in het hart wegdoen,en wat het dan zal moeten kosten geef jij er toch niet voor....
    ....nou dat weet ik nog zo net niet was haar antwoord....wat is je prijs dan beste Klaas?
    Die frommelden nog wat aan zijn zakdoek en zij 45 euro....
    De fonkel in dochter haar ogen sprak boekdelen en de koop was snel gesloten!!!
    Maar we maakten de afspraak dat wanneer de familie Kwadijk spijt zou krijgen van de verkoop ze altijd mochten bellen en het bankje weer terug naar Jisp zou komen!
    Nou na jaren staat het oude bankje nog steeds in het interieur bij haar met gestyled met oud reseda groen emaille uit dochter haar verzameling.

    Helaas is het ''Ouwe Huys'' niet meer te bezichtigen van binnen en ook geen B&B meer.
    Denk nog vaak terug aan dat mooie plekje waar zóveel prachtige familie stukken stonden,echt typische Hollandse unieke dingen en het huisje opzich was uniek, alles zorgvuldig bewaard gebleven van oude houten smeuger tot deuren,tegeltjes in de schouw met bijbelse tafereeltjes,knikkerkuleke,kinderbedstee etc.etc.

    Het is een lang verhaal maar ik wilde het ff aan jou kwijt.....een hele leuke logeer ervaring die wij nooit meer zullen vergeten!!!
    En het bankje is de slille getuigen.....

    Lieve groet!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Eeen pracht van een tafeltje, Pauline! Daar heb je mee geboft.

    En die bladeren van de hop passen er perfect bij!

    Ik neem aan dat het niet moeilijk was om een mooi plekje te vinden?

    Geniet ervan!

    Het word weer warm vandaag, dus doe rustig aan!!

    Groetjes uit Limburg,

    van Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Pauline,
    Je hebt de spulletjes prachtig op de foto gezet.
    Dat tafeltje is echt super hè? Ik heb ook lang staan twijfelen om het in mijn winkel te zetten.
    Alles wat in mijn winkel te koop staat,vind ik zelf ook mooi. Maar ja, het huis waarin ik woon heeft helaas niet de ruimte die ik zou willen. Misschien maar goed ook.
    Leuk ook dat oude gemaaltje in Echten. Het is zo'n mooie locatie aan het Tjeukemeer. Echt iets voor jouw blog om er eens mooie foto's van te plaatsen.
    Geniet van je mooie aanwinsten.
    Fijne dag nog. En tot ziens.
    Groetjes van Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Niet op maandag maar op dinsdag en dan wel met twee posten tegelijk. Ik meld het je even voordat er een opsporingsbevel uitgaat, haha!

    Ik ken haar alleen maar van de webwinkel. Wie weet ooit nog eens.

    Wat en schitterende foto's dat wit met groen gecombineerd!

    Liefs Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk op brocantejacht, vind je aankopen supermooi. En zo sfeervol vastgelegd, complimenten! Fijne zomervakantie, groetjes Antonia

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wow prachtig is je tafeltje Pauline, niks geen lelijks aan hoor, supermooi juist !!!
    leuke winkel heeft Geartsje he, ik hoop er ook nog weer naar toe te gaan in de vakantie, maar weet eigenlijk niet of ze ook nog dicht is in de vakantie (heel veel leuke adresjes zijn precies gesloten als wij vakantie hebben helaasssssss)
    sorry dat ik niet zoveel langs kom hoor, hoop het in Aug/Sept weer wat meer op te pakken, geniet namelijk erg van al die super gezellige blogs!!
    Lieve groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hé wat leuk Pauline dat je naar de Hoeksche Waard komt voor een vakantie. Er valt bij ons echt wel wat te beleven. In het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland (centrum)zit de VVV daar hebben ze een leuke, lekkere dikke brochure met alle leuke plekjes. Logeren jullie in een Bed & Breakfast of kamperen jullie? Mocht je nog leuke tips willen dan ben ik je graag van dienst hoor!
    Geniet van het mooie weer! Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nee, inderdaad geen lelijk tafeltje, alhoewel sommigen (de mensen die niet van brocante houden) het best als rommel of lelijk zullen aanzien. Maar ik vind 'm ook cute! En het tafeltje staat nu op een geweldig plekje.
    Nu met het mooie weer en de vakantie van de kids ben ik weinig online. Maar na je krabbel op mijn blog wilde ik je toch even bedanken. En je succes wensen de projectjes waar je nu meer bezig ben.. Misschien schrijf je er ook nog wel een keer een blog over.. Ik ben er in ieder geval erg in geinterreseert...
    Groetjes, Pamela.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Oww ik ben dol verliefd op je tafeltje en de kan en hoe je het hebt gedecoreerd,echt waar,prachtig!wens je een fijne dag,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi krukje, ik wil ook nog een keer bij haar kijken!

    Wij gaan morgen rondje; loods 5en, combitex, vroeger en toen..oeh wat kun je je daar op verheugen haha
    Fijn weekend alvast!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. OOOh spannend plekje lijkt het me, hoewel ik nooit van de plaatsjes heb gehoord hahaha...

    Neeh je wel je fototoestel mee!

    liefsengoedweekend

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een prachtige foto's!!!
    Leuk dat je bij me langskwam op mn blog, ik ga die van jou ook eens meer volgen en goed bekijken.
    Ben (nog) niet zo'n blogster, komt wel steeds meer hoor.

    Ik wens je een heel fijn weekend!
    Groetjes Inge...

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...