woensdag 7 juli 2010

Brocante, ochtendgloren en een stelletje veelvratenJe hebt nu eenmaal avondmensen en ochtendmensen, ik behoor bij de laatste groep. De voorliefde voor het vroege opstaan heeft ook zijn voordelen. Ten eerste heb ik dan veel energie, alhoewel ik wel houdt van een rustig begin van de dag, zoals jullie weten met een ochtendwandelingetje, op het erf.
Maar als zoals het afgelopen weekend er een rommelmarkt in de buurt is, zijn wij er als de kippen bij. In Bakkeveen is iedere eerste zaterdag van de maand een rommelmarkt door het dorp heen. Als je vroeg begint dan heb ik altijd het idee dat er nog niets verkocht is (alleen maar een idee, want er bestaan echt mensen die nog vroeger op staan). Een prachtige zonnige dag die veel beloofd en zoals ik al her en der op de blogs gelezen heb, ik was niet de enige blogger met een voorliefde voor brocante. Waar ik vooral naar opzoek was, waren regout borden met een kartelrand, voor de bruiloft, en mijn verzameling aanvullen. Ik verzamel veel, maar wel heel selectief.
Ik spaar ook o.a. schoenmallen, maar ik vond geen mallen maar wel prachtige spanners, en nog een paar klompen met houtsnijwerk. Naast de schoenmallen verzamel ik ook zwarte, grijze en blanke klompen. Mijn ochtend was weer helemaal geslaagd toen ik ook nog een klein vierkant (merkloos) onderschaaltje heb gevonden. s,Middags ben ik nog bij Sils Home geweest, daar vond ik de andere paar klompen, kleine zwarte kinder klompjes met een erg spits snuitje en de blanke klompen met leer. Ja, die moesten echt mee. Ze vonden al gauw hun plek in huis bij de rest van de verzameling.

De dag begin ik door de week het liefst genietend van de ochtend, de zon die naar binnen schijnt, mijn ontbijtje en een kop thee. Dan valt de zon binnen op de kast. Het zachte licht van een hoopvolle dag, een boeketje bloemen, samengesteld uit bloemen die om de een of andere reden waren geknakt en een tweede leven leiden op een vaasje, helemaal opgevrolijkt door de zon.Maar ook buiten schijnt de zon hier en daar, maakt het licht de voorwerpen levend,en een gouden gloed brengt warmte. Een blik naar buiten, een rondje erf, met een aantal gieters water langs de potten en de kippen voeren en water geven. Het blijft je allert houden voor de kleine veranderingen die een tuin biedt. Gelukkig zorgt de zon ook voor het wegwerken van die verschrikkelijke veelvraten, slakken, slakken, en slakken. Het is soms verschrikkelijk maar ik vertik het om ook maar enigszins met gif te strooien. Vanalles geprobeerd, schelpen, koffiedik en cacaodoppen, niets hielp. De cacaodoppen leverden een dubbel probleem, de kippen zijn dol op de doppen. Het lag overal, maar niet onder de hossta,s. Ik denk dat mijn volgende tactiek wordt, het nemen zoals het is. En heel misschien ga ik de slakken leiden. De hossta,s ga ik verplaatsen naar de slootrand. Daar kunnen de slakken lekker genieten en eten, uit mijn zicht, in de schaduw en lekker vochtig, de slak tevreden en ik tevreden. (een soort eten buitenshuis). Vervolgens ga ik een paar nieuwe hossta,s plaatsen op de vrijgekomen plaatsen. Hossta,s met bladeren die te hard zijn voor slakken, ze schijnen te bestaan. Voorlopig moet ik deze trage, glibberige slijmjurken nog maar accepteren. Het levert in ieder geval mooie foto,s op, en ach, gatenplanten hebben ook wel wat, als ze genoeg eten wordt het vanzelf kantwerk.24 opmerkingen:

 1. Leuke dingetjes heb je gevonden op de rommelmarkt, ik wil ook zo graag een keer naar Bakkeveen, maar het kwam steeds niet uit.
  Slakken, tja ik kan ze niet doden, daar heb ik gewoon moeite mee, dus ik hoop maar dat het op de natuurlijke manier gaat en de egeltjes ze lekker vinden.
  Minder is het als een naaktslak in een van de vachten van mijn katten hangt en ze deze mee naar binnen nemen, jaks!
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he, vroeg eruit, alles ruikt fris, voelt fris en het is zoo stil!
  Leuk die klompjes! En wat heb je mooie foto's van de tuin, zelfs die gaten in de hosta bladeren lijken hier mooi!
  Fijne dag, groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige die klompen, vooral die van de eerste foto. Wat heb je trouwens een ontzettend mooie tuin, met heel veel mooie accessoires. Kan zo in een mooi tijdschrift.Super die ijzeren tafel, met die grote bollen erop. Wat de slakjes betreft, jammer van de hosta, maar het geeft inderdaad een heel mooi plaatje.Ik kan me voorstellen dat je smorgens altijd een wandelingetje maakt over het erf, ik zou er ook uren kunnen wandelen, en genieten van al het moois. Nog een hele fijne dag gewenst.
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Pauline,
  Ik ben ook zo'n ochtendmens, het liefst ben ik 's morgens al buiten als iedereen nog slaapt, die rust....en dan lekker met een kopje thee buiten zitten, genieten!

  Wat een mooie klompen heb je gevonden! ik heb hier ergens ook nog van die kleine klompjes met houtsnijwerk, gekocht voor onze oudste dochter toen ze nog een klein ukkie was :-)

  En wat een heerlijke foto's van jouw tuin, geweldig! wel jammer dat die hongerige slakken de hosta's zo lekker vinden.

  greotjes, een fijne dag vandaag,
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende klompen zeg!! Ooh die met het fries houtsnijwerk zijn mooooi!!
  Ik spaar houtsnijwerk en klompen wat een combi zeg!
  ben jaloers op je vondst
  en die hosta's met harde bladen wil ik ook bij mij in de voortuin is het een paradijs voor slakken.
  Ik wens je een hele fijne dag
  het wordt weer ongelovelijk warm.
  lieve groet
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige vondsten deze klompen. Wat een heerlijke tuin heb je ook (ondanks de slakken)!
  Lieve groet,@nne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Pauline,
  Mooie collage's heb je gemaakt, zowel van de klompen als van de slakken al ben ik daar niet echt gek op.
  Ik vind het zonde van de planten, ze gaan maar gras eten, wat jij?
  lieve groetjes,
  Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,hoi,mooie foto’s,wij hebben ook altijd veel last van slakken,heb het eerst geprobeerd met cacaodoppen,ging goed totdat ze nat regenden dan begint er een rottingsproces en,kwamen de glibberige diertjes weer te voorschijn en niet alle planten kunnen goed tegen de doppen.
  Toen hebben we alle slakken die we in de tuin vonden terug gezet in de gemeente tuinen achter onze tuin maar,ook dat hielp niet.

  Fijne dag vandaag,groetjes inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Morgenstond heeft goud in de mond".
  Ik ben doordeweeks ook altijd vroeg uit bed, maar mag in het weekend graag even lekker uitslapen. En wat een leuke klompjes zijn dat.
  Hier ook altijd problemen met die slakken en ook van alles geprobeerd. Zelfs met het gif, vreten ze de planten al op voor ze maar de kans krijgen om te groeien. Die hosta met dat dikke blauwige blad lieten ze hier nog wel met rust.
  Nou vond ik dat ook de mooiste hihi..
  fijne dag verder, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Pauline,
  Kan me hier helemaal in vinden. Ben zelf ook een ochtendmens. Wat heb je er weer een prachtige fotocollage's van gemaakt.
  Mijn complimenten hoor, ik kan hier enorm van genieten.
  Ga zo door!

  warme groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooi verhaal en mooie foto's. Dank je wel slakken, dat we nog lang plezier van jullie verhalen mogen hebben....
  Groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat toch een heerlijke plek om de dag zo te beginnen....
  Ben ook een ochtendmens...anders mis je al weer zoveel.....;)
  En mooie schoenspanners zeg...
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je de klompjes prachtig op de foto gezet! Prachtige lichtinval.
  Ik ben, na de geboorte van onze dochter, de ochtenden gaan waarderen, daarvoor was ik echt een avond mens. Het is heerlijk om de zon te zien opkomen...

  En de slakken? Ik laat ze ook maar.. knip vervolgens de hosta`s wel helemaal af, in de hoop dat ze dan maar weer terug komen..

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige foto's. De klopjes zijn super!

  Vervelend die slakken. Heb er ook zo veel last van! Vooral mijn Hortensia Annabel smaakt erg lekker lijkt het...!

  Groetjes! Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi, nou ik ben ook een ochtend mens hoor, heerlijk en dan ben je heel de dag vroeg.
  Leuk, wat je heb gekocht.
  En wat een trieste aanblik met die slakken zeg. Wij hebben er nu gelukkig geen last van.

  fijn weekend, groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier ook een ochtendmens, alleen ben jij er nog wel even wat vroeger uit!

  Slakken zijn hier ook gek op hosta. Vorig jaar heb ik satéprikkers om de knoppen gezet met de punt naar boven en anti-slakkenkorrels gestrooid! Toen ging het heel aardig, maar dit jaar hebben ze toch al meer toegeslagen! Ik vind dat altijd jammer want het is zo'n prachtige plant!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke uitstapjes heb je gemaakt. Ik ga ook eens in Bakkeveen kijken, wist niet dat daar maandelijks een rommelmarkt wordt gehouden.
  In Makkinga wordt ook elke maand een rommelmarkt gehouden, maar dan volgens mij op de laatste zaterdag.
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ook ik kan je de hand schudden, heerlijk zo
  's ochtends vroeg opstaan.
  Pluk de dag...!

  Wat heb je weer een leuke collage foto's geplaatst, prachtig sfeertje zo!

  Groetnis, Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie aanwinsten ! Ik ben net als jij een ochtendmens, heerlijk he zo in alle vroegt op stap te gaan en gewoon te genieten van de rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Pauline,

  Heerlijk dat jullie samen zo lekker kunnen struinen op de marktjes! Ik woon aan de Duitse grens en daar zijn geregeld rommelmarktjes. Nu in het zomer seizoen ook nachtmartjes. Ik ben al een tijdje niet meer geweest, maar ik kan er ook zo van genieten, het speuren en dan ook nog eens vinden wat je zoekt! Maar wat me ooit helemaal geweldig af lijkt is om naar Lille te gaan en naar engeland!
  Ik lees dat je schoenmallen spaart. Ik heb hier nog 1 liggen, een kleintje. Onder staat 19 en 4.. Mocht je interesse hebben laat het me dan graag weten, dan stuur ik je (vrijblijvend..) een foto..

  Een heel fijn weekend!
  Liefs Pam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk zo vroeg uit bed...ook ik ben een ochtend mens. Bakkeveen één van de leukste markten vind ik zelf en ga als ik kan er dan ook naar toe. Prachtige aankopen heb je er gedaan. Mooie collages heb je gamaakt...en ja slakken brrr..we komen er nooit van af.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk, ik ben altijd voor dag en dauw op. Ookal ben ik 21 en houd ik wel van slapen, sinds we ons eigen huisje hebben, vind ik niets leuker dan sochtends een beetje aanrommelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ha , wij hebben ook Hosta's met scheuren en gaten .
  Maar niet van de slakken , wij hebben hier een zeer forse hagelbui gehad een paar weken geleden , vandaar .
  Ze zijn niet meer om aan te zien .
  lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuke klompjes heb je gekocht.
  Heerlijk dat rondstruinen in alle vroegte op een gezellige, brocante markt op zoek naar dé vondst.
  Ik ben er zelf ook dol op. Ben nog nooit op de markt in Bakkeveen geweest, misschien toch eens een keertje doen.
  Groetjes van Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...