woensdag 9 augustus 2017

Toch nog landelijk wonen in een stad(je).Wonen in een ieniemini stadje, in het historisch centrum aan de voorzijde van het huis. En dan ook nog het geluk hebben dat je aan de achterzijde van het huis een grote tuin hebt, grenzend aan het water en een natuurgebied. Bij de keuze van de inrichting van de tuin waren er een aantal dingen belangrijk. Een tuin die aansluit bij het grachtenpand, maar tegelijk ook de verbinding met het natuurgebied aangaat. Dus we hebben een kruidentuin met een oud fruitornament in het middelpunt. Het fruitornament is nog een erfenis van de vorige bewoner en past goed op deze plek.De buxushaagjes zijn diagonaal aangeplant en zorgen voor een ruitpatroon. Ook de fruitboompjes die ik nu kan leiden, vormen een ruitpatroon tegen de gerestaureerde muur. Een paar jaar geleden heb ik ze geënt. Nu beginnen ze al aardig te groeien en over 5 jaar zullen ze al forse takken hebben en vrucht dragen.


Achter de bloemenborder begint de  boomgaard. Vorig jaar aangeplant, stevig in het blad, sommige fruitbomen hebben zelfs gebloeid in het voorjaar en 2 appelbomen dragen nu appels, met blosjes. De Notarisappel en de Schone van Iephof, oude historische fruitrassen. Het roept weer een beetje de herinnering op aan ons vorige huis, de boerderij. Als de wind niet te hard tekeer gaat zit er zelfs een maaltje appels aan.

 
 
 En na de boomgaard is ligt nog een stuk gras met een steiger aan het water. We zitten daar vaak, heerlijk aan de waterkant, met uitzicht op de Ruterpolder. Het natuurgebied met zijn roodbonte Friese koeien, waar de kalveren gewoon meelopen met hun moeders. Zij verblijven daar dag en nacht, en begrazen het land. Een heerlijke plek waar we nog de roep van Kieviten en Grutto's horen. En in de verte zien we de zeilen en masten door het land schuiven. De Ruterpolder is een eiland, omgeven door water en bereikbaar met een pontje, een overhaal. Een voor ons een unieke plek, een combinatie van het wonen in een gezellig klein stadje, en tegelijk de beleving ervaren van de landelijkheid van de waterzijde en een natuurgebied.
 


 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...