zaterdag 19 augustus 2017

Kip met groenten uit de slowcooker

Ooit gehoord van een slowcooker, of ook wel een crockpan genoemd. Een vriendin van mij vertelde in het voorjaar dat ze deze had gekocht. Overheerlijke gerechten kwamen er uit en het is ook nog eens een handige methode van koken. Natuurlijk hou je de voorbereidingen, maar daarna gaat het de pan in en gaart het heel langzaam, nu snap je vast de naam. Want het zit rustig zo'n 6 uur in de pan. Heerlijk als je s'morgens alvast de voorbereidingen treft en daarna je atelier induikt. Kun je na je werk gewoon aan tafel schuiven want het ruikt heerlijk in je keuken en de maaltijd is klaar en warm. En als je visite hebt is het ook nog eens super, gezellig er bij blijven, hooguit de frisse salade erbij maken en de tafel mooi dekken.



Een prachtig kado van mijn verjaardagsgeld, dus mij verdiept in de pannen en een eenvoudige pan met timer gekocht van 4.7 liter, waar je makkelijk voor 4 personen een maaltijd uit kan halen. En dan gaat er een wereld voor je open........Op internet kwam ik het blog van Simone tegen, eetinspiratie. En haar recept:  Kip met groenten uit de slowcooker , uitgeprobeerd. Verse boontjes gelijk meegekookt. Ze kwamen eruit met de goede bite en wat was het heerlijk/ En ondertussen nu een tomatensoep gekookt voor de zondag lunch, want wij krijgen vrienden op bezoek.



Ps. de pan met tomatensoep staat veilig achter slot en grendel. Storm onze trouw viervoeter en voorproever in hart en nieren heeft al eens een pan tomatensoep (jawel van het kookfornuis getrokken) om het voor te proeven. Hij kon het alleen niet bij het voorproeven houden en wij vonden dus de hond in de pot.

De voorproever is zich van geen kwaad bewust, hij neemt zijn (op eigen houtje) taak gewoon heel serieus

Bedankt Betty voor jouw gouden tip en jouw enthousiaste verhaal. Wij gaan er ook lekker van smullen.

1 opmerking:

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...