woensdag 30 maart 2016

Waggelende eenden en een gloeiend afscheid van de dag.

De eenden hadden bij de buren altijd hun vaste logeeradres, boven op het dak van het houthok. Daar stond ook hun eendenkorf, maar deze is verhuisd naar de waterkant. Ze lopen dagelijks bij het houthok ook te zoeken. Daarbij maken ze momenteel ook een ommetje door de tuin bij ons. Speurend naar een andere plek om waarschijnlijk hun eieren neer te leggen. Aandachtig hebben ze al voor de stapel houtafval gestaan van de coniferen, er achter gekeken, verder waggelend langs de randen en bossages. De eendenkorf staat te wachten aan de oever, stevig vastgebonden en veilig voor Storm zijn nieuwsgierigheid en toch wel een jagende Tilanus, dol op eieren en jonge vogels. Daar bij het water zouden ze veilig zijn, tussen het riet, wie weet dat ze het eindelijk toch eens ontdekken........


En dan komt er ook aan deze dag weer een eind. De zon zakt rond een uur of langzaam achter de horizon, maar niet zomaar, nee kleurrijk en gloeiend neemt hij afscheid van deze dag.


 

2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto's Pauline, ik zie die eenden echt voor me. Zoekend naar een ideaal plekje. Misschien moet je een paar wegwijzertjes maken voor de eenden. Dan zitten ze zo op het goede spoor.
  Wat kan zo'n lucht mooi zijn hè, en hoe fijn dat het steeds al weer later op de avond gaat schemeren.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo heerlijk dat je na een drukke dag kunt genieten van de ondergaande zon, zo mooi.
  Je vorige post over de aanplant van nieuwe fruitbomen, een nieuw begin, twee relax stoelen en een prachtig uitzicht, schitterend.

  Wens je een hele fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...