zondag 27 maart 2016

1e paasdag, brunchen en uitwaaien.

1e paasdag, kinderen en kleinkindjes, chocoladehazen, een rammelaar, eitjes zoeken in de tuin, cappuchino met overheerlijk gebak (met dank aan Kolder ) en een heerlijke brunch, met natuurlijk allerlei lekkernijen en eiersalade, het vergeten boterkippetje staat helaas nog in de koelkast, een wijntje en daarna uitzwaaien. Het was leuk en altijd weer genieten van even bij elkaar zijn. Daarna het hoofd even leegmaken en uitwaaien, zon en onstuimige luchten. Ons doel was een middagje Hindeloopen.

Onderweg kwamen we langs Pikesyl, een prachtig gelegen authentiek gehuchtje aan het Pikemar. De zon scheen en echte Friese luchten met flinke wolken maakten het plaatje compleet. Richting Abbega, rijdend over de dijkweggetjes kwamen we de pot met goud tegen aan de voet van een prachtige regenboog.Achter de IJsselmeerdijk langs, naar Hindeloopen. Ondertussen was de zon volledig doorgebroken, de lucht fel blauw en de temperatuur was heerlijk.  Een prachtige plek om de middag door te brengen.
 
Hindeloopen is een oud vissersplaatsje aan het IJsselmeer. Een van de eerste opvallende gebouwtjes is het  oude huisje van de reddingsmaatschappij. Via een helling werd de geroeide reddingssloep gelanceerd. Wie ooit met NW6 de haven van Hindeloopen heeft verlaten vraagt zich af hoe de mannen van weleer met een echte storm en met deze sloep naar buiten konden roeien.
 
Een aantrekkelijk Elfstedenstadje, met kleine straatjes, steegjes, hoge houten bruggen, kleine huisjes en monumentale schipperswoningen. Prachtige deuren, ramen en oude muren. En heel verrassend kwamen we hier nog een winkeletalage tegen welke tegen de voorgevel geplaatst was. Tot de jaren zeventig moet een dergelijk exemplaar ook tegen onze voorgevel hebben gestaan. Het is een klein vissersstadje met allure. Een prachtige afsluiting van de dag met een wijntje op een terras aan het water.
 

 

 


 

6 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's van een van de vele mooie plekken in Nederland!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat eerste Paasdag bij jullie zo geslaagd was Pauline. Mooie foto's van Friesland. Ik moet er toch eens wat vaker naartoe.

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er jaren geleden een keer geweest. Het gebouwtje van de Reddingsmaatschappij is nog steeds zo prachtig. Leuk vond ik er ook het 'leugenbankje' en het Elfstedentochtmuseum. Zo groot, of klein, als een woonkamer. Zo bijzonder. Ben je daar ook binnen geweest? Het staat in onze planning om nog eens een keer naar Hindeloopen terug te gaan. Misschien wel met onze vrienden uit Harlingen.
  Fijne dag vandaag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie rit hebben jullie gemaakt, prachtige natuur en veel mooie historische panden!
  Een paar jaar geleden hebben we in deze omgeving gelogeerd zodat mijn schoonmoeder oude bekende plekjes op kon zoeken!

  Lieve groet Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, wat een geweldig leuk stadje is het toch hè! We zijn er vaak, wanneer we met vakantie in Friesland waren, geweest. Volgens mij stond er voor die reddingsmaatschappij altijd een bankje: daar hebben manlief en ik nog geposeerd!
  Er is ook in één van die straatjes een zaakje met mooie schilderijen: veel met dieren geloof ik.
  En een rommelzaak waar ik altijd even heen wilde en dan ging manlief maar even langer naar de haven....
  Je ziet: je brengt herinneringen naar boven.....tijd dat we weer eens gaan!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pauline, ik heb je net een email gestuurd maar ik kreeg een melding dat het niet aangekomen zou zijn. Wil je dit nakijken en het mij laten weten?
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...