vrijdag 11 maart 2016

een dagje ruimen

Een mistig dagje, wat koel en het zonnetje laat het grootste deel van de dag het afweten. De tuin heeft hier jarenlang om allerlei redenen zijn eigen natuurlijke weg kunnen gaan.

Coniferen welke zich spontaan gingen uitzaaien en tot in de hemel groeien. Rozen met dikke stekels en een wirwar van takken. Kastanjes die uit de boom zijn gevallen en nu uitgegroeid zijn tot 2 meter hoge bomen. Klimop welke als afscheiding ooit waren gepland en nu een enorm oerwoud van takken en blad niet alleen meer als afscheiding werken maar ook de hele tuin overwoekerd. Er schijnt nog ergens een pad van Friese geeltjes schuil te liggen onder het blad..... het geheime pad. En ik geloof dat er ooit een border aangelegd is onder het klimop. Dus voorlopig nog even werk genoeg.
 
langzaam komt er een pad tevoorschijn.

 
 

De afgelopen tijd zijn er al vele coniferen weggehaald. Behalve 2 wel hele grote exemplaren. De tortelduiven hebben deze gekraakt voor hun nesten. Dat respecteren we dan maar. Voorlopig zijn ze druk in de weer met takjes aanvoeren voor de nestopbouw (al zijn het geen goede bouwvakkers.) Als de jonge duiven straks zijn uitgevlogen zijn we vast wel toe om een duiventil te maken die op ons verlanglijstje staat.

De afgelopen week hebben we ook het klimop kort terug gezaagd. Goed op tijd, met de wetenschap dat er dan geen nesten inzitten en het klimop straks in de zomer weer een prachtige groene muur vormt.

kastanjebomen massaal verwijderen
Vandaag maar weer opnieuw de tuin in, klimop uit de tuin halen, op de plekken waar het niet hoort.... en ja hoor een stuk van het pad kwam te voorschijn. De kastanjebomen eruit gehaald en de rozen flink teruggesnoeid. Wat rest, een beetje kaler en bergen snoeiafval. Wij weten wat we volgende week als klus te doen hebben..... jazeker snoeiafval afvoeren.

3 opmerkingen:

 1. Oh wat een klus, maar wat leuk als er dan verrassingen te voorschijn komen:)
  Wat staan die twee stoelen daar uitnodigend...heerlijk plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele klus...
  Wij hebben gisteren in de tuin gewerkt, omdat de buxus dood was.
  Het is echt zwaar om in de tuin te werken. Jan kan vandaag al niet meer bukken van de rugpijn.
  Succes met alle klussen die je nog moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als een tuin zoveel werk vraagt, levert het inderdaad veel afval op. We hebben hier vandaag één boom flink teruggesnoeid...wat kwamen daar veel takken vanaf zeg. Wij hebben dus ook nog het een en ander af te voeren. Maar het heeft ook een voordeel...de tuin knapt van al dat snoeiwerk enorm op!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...