zaterdag 27 september 2014

WELKOM HEERLIJKE HERFST

Wat een prachtige herfstdag. Ochtenddauw, en optrekkende nevel, een doorkomende zon, dat was een ochtend met een belofte. De zon brak al snel door, heerlijk om een klein wandelingetje over je eigen erf te maken. De mais staat hier nog op de velden, nog even en dan hebben we weer een enorme einder en zicht op de reeën. Maar vooralsnog hebben we een prachtige beschutting en in de herfst verkleurd mais naar beige purper, wat een prachtig gezicht is.


Het rondje over eigen erf is ook noodzaak, Storm loopt mee en je moet snel zijn want het is een prima jachthond. De geur van gevallen noten heeft hij al snel opgesnoven en dan wordt het een wedstrijd, wie het eerst de gevallen noten opraapt. Storm weet de noten te kraken en alleen de noot te eten, dat is zo slim, een levende notenkraker is het.  Niet voor niets hangen hier de manden in de bomen, zowel voor de appels als voor de noten, of Storm heeft de oogst te pakken, onze slimme speurneus van een labrador, of de kippen weten de oogst aan te pikken.
De oogst van de walnotenbomen is gigantisch, en wie weet kunnen we nu wat walnotenolie laten persen van onze eigen bomen. Dat zou wel heel bijzonder zijn.


De groententuin staat op dit moment te wachten op een grote schoonmaakbeurt. Opruimen, de laatste oogst binnenhalen en ik wil proberen de snijbiet in de koude kas verder te laten overwinteren. Zo af en toe hebben we dan in de winter tog nog wat verse oogst. De kolen, die komen nooit onbeschadigd uit de tuin, hier is Storm of zijn de kippen niet de boosdoener. Nee dat kleine schattige witte koolwitje, die vreet toch altijd aardig mee, maar goed er is genoeg wintervoorraad over, net als de groene en de purperen boerenkool. Lekker dat we nog wat in het verschiet hebben.Het is niet altijd werken hier in de tuin, vanmiddag inderdaad uitgebreid cappucino gedronken en een glaasje wijn, samen met een vriendin die even langskwam. En in de tuin is altijd wel een prachtige zonnige plek te vinden om lang te genieten van deze zonnige herfstdag. Heerlijk dat dit ook bij het landleven hoort.

5 opmerkingen:

 1. Zo'n moment in de tuin met een vriendin is een echt genietmoment, al zal een wandeling over het erf ook elke keer weer een feest zijn. En alles heeft zijn mooie kanten....het hoogstaande mais, maar straks ook de vlakke velden.

  Morgen komt er weer een mooie dag! Ik wens je een fijne zondag. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe ik ook zo graag , een rondje in de tuin maken.
  Nu vooral s'ochtends de dauw overal op ligt ,zo mooi .en dan de verkleuring van de natuur ,daar krijg ik een gelukzalig gevoel van .
  Ik heb andere belagers in mijn groentetuin , konijnen , dat zijn pas vreters. En mijn hond? Die stond er bij en keek er naar haha.
  Het word vandaag weer zo'n mooie dag ,groetjes christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk Pauline! En dan moet je er idd als de kippen...uhhh...honden bij zijn :)
  Wat een prachtige foto's...genieten!

  Fijne zondag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van jullie tuin Pauline! Gisteren genoten van de mooie reportage van jullie huis in de Seasons. Het heeft mijn treinreis een stuk aangenamer gemaakt :-)

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat wonen jullie toch mooi. En Storm heeft het er maar druk mee tijdens de tuinrondes.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...