zondag 21 september 2014

MIDSUMMER / HERFST

Na de zomerse dagen met warme temperaturen is het nu toch een beetje wisselend weer. Zon met heel af en toe een buitje en 19 graden. Tsja, afscheid nemen doet altijd pijn en ook van de warme dagen. Toch is dit jaargetijde toch ook nog een feest. De tuin is nog altijd een belevenis, zeker de boomgaard en de moestuin leveren nog genoeg op. En in de tuin is er genoeg te doen. Dit jaar hebben we in de boomgaard van dikke takken een pompoenen rek gemaakt. Een mooi beeld als je als gast het tuinpad door de boomgaard neemt.
Het is mooi om te zien hoe de ranken zich in etages slingeren op de rekken. De rijkdom aam pompoenen is een waar feest. Een beetje selectief in de kleuren, want vooral de lichte wit/groene en grijsgroen tot diep zwarte pompoenen zijn prachtig. Maar soms ontkomt het je, dan zit er toch zo,n oranje geval tussen die vaak enorm uitdijen. Dan maar van de nood een deugd maken. De pompoen is in ieder geval een prachtige welkom pompoen geworden op de tafel van het Logement, echt een herfst-welkom.5 opmerkingen:

 1. We hebben vanmiddag een half uurtje buiten kunnen zitten, de rest van de middag wisselden zon en buien elkaar af. Maar de temperatuur is nog heerlijk.

  Gefeliciteerd met je mooie reportage in de Seasons, het ziet er prachtig uit! Leuk om een pompoen als welkomsbord te gebruiken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moet het voor gasten een heerlijke wandeling zijn door jullie mooie tuin en boomgaard...puur natuur ook
  ook al nadert de herfst. Het is 's avonds ook al vroeg donker, maar gelukkig hebben we lang kunnen genieten van de zomer.
  Je reportage was inderdaad heel mooi!! complimenten.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline,
  Dat bed met pompoenen ziet er fantastisch uit zeg. En dan de oogst, al die kleuren en vormen... zo leuk. En heerlijk natuurlijk om daar allemaal verrukkelijke gerechten van te maken... En deze dikke oranje staat zeker heel leuk iedereen welkom te heten...
  Het ziet er allemaal echt prachtig uit bij je...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er mooi uit zeg! En een leuk idee z'n welkom-pompoen! (Oranje valt iig wel op;))

  Liefs danielle

  ( thofhuisje.blogspot.nl )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben dan ook een prachtige nazomer gehad, maar kan dan ook genieten van alles wat de herfst weer brengt.

  Fijn dat je geniet van het cadeau.
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...