dinsdag 16 september 2014

Geluksmomenten.......

Een bericht in het voorjaar en dan volgt de zomerstilte, tenminste de stilte van berichtjes op dit blog. Maar echte stilte was er natuurlijk niet. Veel berichtjes had ik kunnen plaatsen, over mijn besluit om weer mijn leven op te pakken als beeldend kunstenaar, mijn focus goed te richten op het leven hier op het erf, het huis en de gasten van het logement. Een mooie verandering waar ik nog elke dag blij van word. Weer vooruit kijken naar nieuwe kansen en ze grijpen, eigenlijk gewoon mijn droom waar maken. Dat kost weer tijd, voordat je een goed ritme te pakken hebt. Maar de reuring hier in het logement zorgt aardig voor een mooi dagritme, verwennerijen, en gewoon genieten van het logement geluk. Het erfgeluk van de rijkdom van een prachtige zomer, een kleurrijke bloemengift in de tuin, een smaakvolle groentetuin, het bouwgeluk van een prachtige vernieuwde keuken in het logement en de rijkdom van het vogelgeluk in en om de boerderij.


Zwaluwen vlogen al jaren hier rondom de boerderij. Soms vlogen ze in het voorjaar de deel in om te inspecteren of men een nest kon bouwen. Aangezien wij daar zelf huizen, wilden ze eigenlijk niet onze rust verstoren. Dit jaar hebben ze ontdekt dat ze prima nesten kunnen bouwen van het leem van de walkant bij het water, en dan onder de overhangende daklijsten van het Logement hun nest kunnen bouwen. Dit jaar één nest, maar is in ieder geval drie maal gebruikt om steeds weer jonge zwaluwen groot te brengen. en nog steeds wordt het nest bewoond. Het duurt vast niet lang meer dat zij zich gaan verzamelen om te vertrekken naar warmere oorden, soms vliegen ze door tot in Afrika. Om volgend voorjaar weer terug te komen en dan hopen wij dat er uitbreiding zal komen van nesten, want het zijn o zo gezellige en vrolijk zwierende vogels. Overdag vliegen ze vanuit hun nest langs en scheren over het water, soms nippend om water te drinken. Het zijn ook prima weer melders, laag vliegende zwaluwen vertellen dat het mooi weer wordt en hoog vliegende zwaluwen waarschuwen voor slechter weer. Als ze zich verzamelen op de palen, draden en hekwerken dan weet je dat de herfst toch echt zijn intrede doet.
Het logement is de hele zomer volop bezet geweest en nog steeds is het in trek voor een korte of langere vakantie, genieten hier van de rust, de ruimte en de stilte.
In een stille week hebben we de keuken verbouwd, een nieuwe opstelling, een afwasmachine geplaatst, inclusief een kookplaat en inbouwoven. En het geheel voorzien van een nieuw betonnen aanrechtblad en.... maar dat vertel ik in een volgend bericht. Ja en dan vordert de tijd, de natuur wordt aanegraakt door het toverstafje van de herfst. Langzaam veranderen hier de kleuren, ochtenddauw op het gras en ochtendnevel trekt over het water. De wereld is niet alleen maar 1000 kleuren groen, de midsummer kleurt naar geel, oranje en goud.


De boomgaard heeft nu een rijkdom van fruit, pruimen waren er in overvloed, zoveel dat er soms takken afbraken en de boom zich danig moet herstellen. Appelbomen hangen vol en beginnen te rijpen. Gisteren hebben we een appel van de Bramsley seedling gewogen en we kwamen uit op 400 gram.  Nu is het tijd om het fruit te verwerken en langzaam vult de kelder zich weer met de rijkdom van gevulde potten en flessen. Het goed bewaarde geluk voor de winter.
En mijn geluksmoment is het moment van het lui vertoeven in de boomgaard, of het eten in de boomgaard, vaak met de kinderen, kleinkinderen en aanhang of met vrienden...... als dat geen ware rijkdom is.6 opmerkingen:

 1. Geen wonder dat jullie deze maanden veel gasten hebben gehad, jullie bieden tenslotte een prachtig plekje aan. Je enthousiasme weet je vast ook goed over te brengen en terecht! Laat je nog foto's van de nieuwe keuken zien?

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ingrid, ja de keuken laat ik de volgende keer zien in zijn volle glorie. liefs, Pauline

   Verwijderen
 2. Wat leef je toch in een paradijsje en dat zo vlakbij :) Fijn dat er zoveel mensen van mogen genieten. Nu genieten van de nazomer!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pauline.
  Leuk om weer een post van je te lezen, het is dan ook een heerlijke plek om bij jullie te logeren en hebben het dan ook fijn gehad.

  Groetjes aan Hans!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Marjonel,

  Hier een roerige tijd achter de rug en moet me weer een beetje zien te hervinden, maar gaat lukken. Wat zijn we blij met de CD, heb hem op mijn atelier en tijdens het werken is het heerlijk om er naar te luisteren het is echt een bijzonder kadootje. Was ook leuk om jullie als gasten te kunnen verwennen, wat een prachtige tijd, jullie hebben dubbel en dwars kunnen genieten van de boomgaard. Alles goed met jullie en met jullie viervoeters?

  groetjes en liefs voor jullie beiden, Pauline en Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pauline,
  Als ik dit zo lees, denk ik dat jij een heerlijk leven hebt.. en je je hiervan ook heel bewust bent. Je geniet er duidelijk van, en zo moet het ook zijn. Sinds ik niet meer werk (sinds afgelopen januari) geniet ik duidelijk ook veel meer van alles om me heen, klein en groot... Het duurde even maar toen bedacht ik het ook, ik heb gewoon een heerlijk leven... Wat een heerlijk gevoel is dat...
  Prachtige sfeerfoto's toon je ons, maar ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe keuken...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...