maandag 16 januari 2017

De oude linnenkast.......

Omdat wij vorig jaar in een weekje verhuisd zijn, waren een hoop klussen gewoon niet gebeurd. Normalerwijs neem je iets de tijd om je voor te bereiden en het nieuwe (oude) huis enigszins bewoonbaar te maken. Gelukkig waren de muren allemaal geschilderd en net als in ons vorige (klus) huis hebben we eerst de kamer zo ver mogelijk afgemaakt ivm. het verven van het houtwerk. De plafonds en balken zijn enorme meters en hebben we dus niet geschilderd, maar wel de deuren, en het kozijnwerk. Het is heerlijk om in ieder geval een plek te hebben die er alvast goed uitziet. 2016 was het jaar van het kluswerk, eerst binnen, maar zodra we buiten bezig konden is er een flinke slag gemaakt in de tuin en met het buitenschilderwerk.
 
2017 zal toch ook nog wel een klusjaartje worden, maar goed we kunnen afstrepen van een lijstje en voldaan kijken en genieten van dat wat af is. Wat ik ook tekort kwam waren heerlijke inbouwkasten zoals in ons vorige huis. We hadden daarnaast veel kasten, lockers op mijn atelier, kastjes in het voorhuis enz. Het broodkastje heb ik meegenomen, daar hadden we een plekje voor en de rest toentertijd verkocht.
 Dat geeft ook weer mogelijkheden juist kasten op te scharrelen die in dit huis passen. Op de openruimte naar de slaapkamers en badkamer kon ik goed een linnenkast plaatsen voor jawel het linnengoed, en dan het liefst een kast waar de originele verf nog opzat. En jawel, ik vond de kast in Veenendaal, gebeld, gemaild en afgelopen woensdag de kast gehaald. Wat ontzettend lief, de soep stond klaar met overheerlijk brood en kaas, want het was een eindje rijden. Ja de kast ging met pijn in het hart weg, men ging verhuizen naar een huis uit 1920 met veel inbouwkasten. Met man en buren macht is de kast via het raam naar beneden getild. Eenmaal goed vastgebonden op de kar en uitgezwaaid door de vorige eigenaar en de waarschuwing ...voorzichtig rijden, kwamen we later op de avond weer aan in IJlst.

En daar stond de kast....in de kamer, want we wisten dat transport via de trap naar boven niet zou lukken.
 
Zondag kwamen sterke armen vanuit de buurt en hebben we de kast via het raam naar boven gehesen.  En daar staat hij nu.... een prachtige linnenkast, nu gevuld met het linnengoed, alsof hij hier altijd heeft gestaan. Verf ben ik niet nodig want nee...... hij is zoals hij is, gewoon prachtig. 

7 opmerkingen:

 1. Hallo Pauline, Je bent heel dicht in mijn buurt geweest om de kast op te halen. Ik woon er 10 minuten vandaan.
  Wat een super mooie kast en ik snap dat je er niets aan gaat doen hij is nu zo mooi.
  Je hebt er wel een hele sjouw aan gehad maar dat is het wel waard geweest.
  Succes met klussen.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig. Op zich heb ik helemaal niet veel wensen op woongebied, maar zo'n één-deurs-kast zou ik best nog eens willen hebben. En de kleur is ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kast. Mooi zo als ie is.
  Een hele operatie om de kast om z'n plek te krijgen, maar dat is het je dan ook waard! Geniet er van.
  Lieve groetjes, Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is mooi!!.....wowwww past goed in jullie huis......liefs fijne week van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja...hier in de buurt is veel moois te koop...haha! Ik zou als eigenaar ook moeite hebben om zoiets moois te verkopen maar het is in goede handen terecht gekomen! En het staat er of het altijd daar gestaan heeft....mooi!
  Je hebt er wel veel moeite voor moeten doen, gelukkig zijn er altijd behulpzame handen in de buurt.

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig is 'ie zeg! Daar heb je wel een ritje voor over!
  Veel naar kijken dus...en gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat is echt een mooierd zeg. Daar zou ik ook niks aan doen. Prachtig zoals die is.
  Ik kan me voorstellen dat je hier heel blij mee bent.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...