vrijdag 20 januari 2017

het verhaal achter de gesloten deuren....


oude situatie
 


Samen klussen en elk op zijn eigen werkterrein met zijn eigen klussen. Hans is bezig met het kluswerk in de badkamer en ik ben met de verfklussen bezig in de logeerkamer. De logeerkamer was groen, wel de oude kleuren groen, en de binnenkanten van de kasten waren oud roze. Kleuren die ikzelf niet zou hebben gekozen, niet omdat ze niet mooi zijn, maar vaak verveelt het mij gauw. Ik pas het maar aan bij de rest van het huis waar de oude grijze kleur de boven toon voert. De bedstedewand is beschermd en ook als monument aangemerkt. Het blijft leuk om te kijken naar de historische kleuren uit het verleden. Maar altijd moet je goed bedenken dat iedere streek zijn eigen kleuren heeft. De grijze kleur komt  voor, en na het bekijken van vele monumentale bedstedewanden heb ik besloten om twee kleuren grijs aan te houden. Het grijs wat al veel gebruikt is in dit huis en een donkerder grijs, het zgn. Makkumer grijs. De toogrand en de pilaren donkerder gemaakt zodat de bedstedewand een heel andere uitstraling krijgt.

verschillende historische bedstedenHet is een hele verfklus, en wat knapt het op. Het eerste begin van de logeerkamer is af, nl. de hele bedstedewand, zowel de buitenzijde als de binnenzijde. Voldaan kan ik dan ook dit klusje van mijn lijst afschrappen. Het huis kent vele deuren maar die van de bedstede zijn wel heel bijzonder. De openslaande deuren, de slaapruimte en het kleine originele kinderbedje zijn nog helemaal intact. Geverfd en een op maat gemaakt matras besteld. Nu nog zoeken naar een bedstede trap, en een veilig hekje maken voor de allerkleinsten. Het kinderspeelgoed staat te wachten op een oud rekje aan de muur en het oude kinderbedje is nu een mini bibliotheekje met kinderboekjes. De uitnodigingen liggen klaar voor de kleinkindjes nl. "het slaapfeestje bij Opa & Oma". Als dat niet bijzonder logeren is.......
  
 

7 opmerkingen:

 1. Wel heel bijzonder Pauline om in zo'n mooi monumentaal pand te wonen met zoveel historie om je heen. En wat is de bedstede een geweldig plekje geworden, dat moet echt een feestje voor de kleinkinderen zijn! Wij gaan binnenkort onder het schuine dak op zolder ook een soort bedstede maken voor onze kleindochter, zo gezellig en knus.

  Fijn weekend,
  liefs Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren heb je gekozen, het ziet er prachtig uit!

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er mooi uit.
  Heerlijk wegdromen daar.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er mooi uit.
  Heerlijk wegdromen daar.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige plek! Ik vind de kleuren die je gebruikt hebt ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het prachtig geworden Pauline, mooie kleuren en een heerlijke knusse logeerplek!
  Dat wordt vast genieten :-)

  Warme groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar, dat snel zat worden van die kleuren! Maar wat een klus!
  En wat is het ontzettend mooi geworden, Pauline!
  Lieve groeten, Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...