zaterdag 24 september 2016

Zomerse (vaar) dagenDit jaar is er veel de revue gepasseerd. Verhuisd, veel klussen, op kleinkindertjes passen, mantelzorgen, een weekje vakantie, tuinieren.....en vooral de tussentijd pakken om toch nog eventjes op pad te gaan. Nu het bootje bij ons aan de steiger ligt en de zon zich nog dagelijks laat zien, varen we uit, ook al is het maar een klein schouwtje, hij vaart geweldig, een bootje waar ik aan gehecht ben.

Afgelopen vrijdag kwamen vrienden van ons naar Terherne voor een weekje vakantie. Een mooie gelegenheid om van wal te steken op weg naar Terherne. Via de Geeuw richting Sneek gevaren. Dan ervaar je een stad toch heel anders, geweldig de walkanten met de bedrijvigheid en nog prachtige monumentale huizen. Via de Houkesloot naar het Snekermeer, daar kun je de Hollandse luchten echt beleven, zo mooi. Ja en toen kwamen we in Terherne aan en na een telefoontje van waar zijn jullie.....in Akkrum op een terras. Dus ons boegbeeld Storm gooide zijn kop in de wind en wij voeren naar Akkrum.

Prachtig, onze vrienden stonden al klaar als ontvangstcomité. Een terrasje gepikt aan het water, cappucino besteld en een uitvoerig gesprek met de uitbater gehad want hij had zijn leven in het bakkersvak gezeten. Een uurtje later zijn wij uitgezwaaid en op weg gegaan naar huis. De wind stak op, en dan is het Snekermeer toch wel een hele grote bak water, dus terug via rustiger vaarwater, de Goïngarypster poelen en via de Gudzekop op IJlst aan. Een prachtige vaartocht, eventjes verdwaald maar alles kwam goed, kan toch redelijk de waterkaart lezen, maar soms is het wel eventjes lastig orriënteren op het water. In de namiddag waren we weer thuis en met een afzakkertje in de tuin was het nog even nagenieten van een heerlijke dag en een prachtige ontmoeting.

  
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...