zaterdag 21 mei 2016

De tuin in Mei
Onze tuin is een tuin waar een pad in lag, wat buxussen en hortensia,s en veel vogelmelk en lelietjes van Dalen. We proberen te behouden wat er is, zoals het pad van Friese geeltjes die wij het Scheerstraatje noemen naar de vorige eigenaar. het pad was haar trots, het terras was zijn trots. Een terras van dezelfde Friese geeltjes. In het landbouwmuseum had hij in de zeventiger jaren een dergelijk terras/plein gezien waar de stenen in het midden in het rond waren gelegd. Hij vond dat een fantastisch idee en heeft dit dus met liefde bij dit prachtige grachtenpand aan laten leggen. Het verhaal is al mooi, dus wij gaan het behouden. Wel hebben we een kruidentuin aangelegd met traditionele buxusplanten welke straks het klassieke ruitenpatroon moet vormen. In het midden heb ik wilde blauwe bloemen gezaaid, voor de vlinders en de bijen. Daarachter komt een vak met vaste planten en grassen. Ik hou van de tuinen van Piet Oudolf, gewoon simpel met een soort natuurlijke groei en een prachtig wintersilhouet. Daarnaast hebben we de hortensia,s welke ook in de tuin stonden in vakken geplaatst, met een buxus haag. Dan vallen ze ook niet om en zal in de zomer uiteindelijk een lust voor het oog zijn, met behulp van beendermeel. Dat is jarenlang het wondermiddel geweest van mevr.Scheer en oude gewoontes moet je gewoon niet willen veranderen.

Daarachter zijn de fruitbomen geplant. In de toekomst zullen we de overige paden van Friese geeltjes aanleggen en een etrras aan het water met een vlonderpad vanaf het water door de boomgaard welke zal eindigen bij het plantenvak. De eerste sla, de bonenstokken en boontjes verrijzen aan de zijkant langs het pad ter hoogte van de boomgaard.  En dan de bomen die er al stonden, heerlijk die gaan we ook gewoon behouden. Er moet nog wel het een en ander gebeuren en er zullen wensen en dromen blijven maar voor het eerste seizoen, de eerste aanplant zijn we al heel trots op dit prachtige stuk tuin, grenzend aan het water en een natuurgebied.

Ga nu de tuin in, de beendermeel strooien daar waar nodig is, dan kan het groeien.

 

4 opmerkingen:

 1. Van een tuin wat moois maken , vraagt veel werk en inzicht . Zo te zien word dit een prachttuin .
  Wat een mooie Japanse esdoorn heb je ook , één van de lievelingsbomen van mijn man .
  Na al dat harde werk , mogen jullie straks lekker genieten van al dat moois .
  Lieve groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk plekje! En mooi dat je de steentjes zo laat: het verhaal er achter is zo leuk!
  Zo te zien aan je prachtige collage is het al heel mooi aan het worden....dat wordt genieten! (als het niet meer regent)

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Scheerstraatje.. wat grappig en leuk!! Heerlijk om een tuin aan het water te hebben, echt genieten!
  En de komende dagen is er weer veel werk aan de winkel na al die regen, de tuin explodeert!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...