zaterdag 2 februari 2013

ZATERDAGSE 'WERKDAG'

Zaterdags is het vaak toch wel een klusdag. Op dit moment nog veel aan het klussen in het huis, het logement vergt wat onderhoud. Een mooie periode om het aan te pakken omdat het toch een wat rustiger tijd is. Veel schilderwerkzaamheden, vloeren en plafonds die hier en daar nog afgewerkt moeten worden met hoge plinten, de luiken voor de ramen zijn getimmert en hangen al in de kozijnen, zij hebben een verfkwast nodig.

Maar ook wensen moeten vervult worden, de wens van een luik voor een open gedeelte in een van de slaapkamers. Het is niet eenvoudig om een hollands luik te vinden uit eind 1800. Maar niet te ver bij ons uit de buurt zit een bedrijf in oude bouwmaterialen waar de wensen nog wel eens worden voldaan. Vandaag was het een mooie dag om daar naar toe te gaan. Mijn lief bleef thuis om liefdevol mijn kluswensen in vervulling te laten gaan en met camera ging ik onderweg. Nog geen 2 kilometer bij ons vandaan kom je door het beekdal het Koningsdiep met aangrenzende van Olterterp/Lauswolt. De zon scheen, helder en prachtig licht. Ik heb de tijd genomen om hier een stop te maken, weerspiegelingen, ondergelopen landerijen waar de bomen met hun voeten in het water staan en het bijzondere licht, steeds opnieuw raakt het mij en ik kan het niet laten om foto, na foto te nemen. De kleuren van de natuur, verstilde en teruggetrokken, vergrijsde tinten sterk in contrast met het licht en de kleur van het water. Hoe heerlijk kan een dag, en de reis beginnen.

Het doel van mijn reis was de schuur met bouwmaterialen. Volgepakt, maar keurig geordent en gestapelt kun je hier altijd wel iets van je gading vinden.. Een plek om uren rond te kijken, te zoeken naar dat wat je wilt vinden. De eigenaar vertelde dat Hollandse raamluiken schaars zijn, en steeds moeilijker te vinden, laat staan de maat die je zoekt. Op mijn verlanglijst stonden nog gietijzeren raam handvaten, uitzethaken voor ramen, maar niets van dat alles, tenminste, niet oud genoeg. Wel de bewerkte smeedijzeren hoekdelen voor het bovenlicht van de voordeur. De Levensboom zit er wel, maar de sierhoekstukjes ontbraken. En ook een passend raamluik gevonden, inclusief beslag. De koning te rijk ben ik thuiswaarts gekeerd. En nu wacht de deur geduldig tot hij straks geplaatst wordt in de slaapkamer van de gasten, het krijgt nog een vervolg.

 De terugreis leverde nog een heel bijzondere ontmoeting op, wordt vervolgt.
9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Pauline,

  Super dat je toch iets van jouw gading gevonden hebt, dat is natuurlijk altijd afwachten. De stop bij het mooie natuurgebied heeft weer fraaie plaatjes opgeleverd!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je berichtje via Facebook! Heb een kijkje op je blog genomen en ben gelijk volger geworden!
  Liefs,
  Tina / LilaBlu

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zulke plaatsen kan ik me ook wel vermaken! Je hebt ook prachtige foto's van de bomen gemaakt...

  Fijn weekend

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O zo'n schuur met moois. Wat heerlijk om daar te struinen. Leven is toch zo een feestje. Prachtig zijn de foto's van al het moois wat jij zag. fijne zondag . x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's en je reis was niet voor niets...
  Ik ben benieuwd naar het vervolg. Fijne zondag.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je reis zo begint, met al dat moois om je heen, ja dan moet je stoppen en gelukkig deed jij dat voor ons:)...schitterend zoals de natuur haar mooie kanten laat zien..
  Gelukkig werd je zoeken beloond...wat een rijkdom aan oude materialen..
  Nu nog het vervolg van je terugreis..je maakt ons nieuwsgierig hoor!!!

  Fijne dag, hier heel mooi en zonnig..dus tijd voor een wandeling!

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk uitstapje en dat nog wel om de hoek. Waar is dat bedrijf als ik vragen mag? Ik ken het niet en manlief heeft ook geen idee, terwijl hij toch alles hier in de omgeving wel op zijn duimpje kent. Het ziet er geweldig uit, je foto's.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he, tussen die oude spullen doorlopen. En dan vinden wat je zoekt.
  Wij zijn gisteren bij iemand geweest met oud hout. Omdat we niet kunnen vinden wat we graag willen voor de eettafel. En dan lopen we daar gewoon te genieten van oude planken, en dikken balken.

  Fijne dag
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow.....hier moet je gewoon even een stop voor maken. Wat mooi de foto's met de weerspiegeling in het water Pauline.
  En ook fijn dat je zo goed geslaagd bent. Prachtig al die oude bouwmaterialen.

  Geniet nog even van de zondag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...