vrijdag 31 maart 2017

zondags vaartochtje door Sneek

Aan het eind van de Geeuw vaar je Sneek binnen, en als eerste zien we dus de Waterpoort, een prachtig monument aan het water. Het is altijd heel erg leuk om Sneek door te varen.Deze zonnige zondag, het is best wel al gezellig druk op de terrasjes. Op het water is het nu nog rustig. De beroepsvaart ligt ook aan de wal te genieten van de vrije zondag en een enkele schippersvrouw grijpt het mooie weer aan, om van de zondag de wasdag te maken.
Mooi om gewoon rustig genieten van deze prachtige stad. We laten ook Sneek achter ons en varen naar de Frentsjerter Feart. Om daar strak een picknickplek te gaan zoeken, lekker eten en drinken en Storm en Ryken kunnen even lekker rennen.  En nog onder een aantal bruggen doorvaren .


 


 
 
 
 
 
En we besluiten om bij de grote brug te stoppen, een prachtige rietkraag, een mooi picknickplekje aan de wal op het landje en we kunnen daar goed aanleggen. De picknickmand was al snel leeg, de magen gevuld en tijd om met Storm te spelen, achter stokken aan laten rennen en even op de Strûn. Een heerlijke stop om even gewoon iets anders te doen dan varen. Maar er komt een tijd dat we weer huiswaarts moesten keren, dus terug naar de thuishaven in IJlst.
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...