donderdag 30 maart 2017

Het is niet alleen klussen........

Zo af en toe loopt mijn buurjongetje Ryken binnen. Hij is 8 jaar, heel gezellig en wij spelen graag het elfstedenspelletje. De afgelopen zondag hadden wij onszelf vrijaf gegeven van het kluswerk en hadden we een boottochtje gepland, en Ryken was van de partij. Wat keek hij ernaar uit....stond al klaar om half twee op de steiger en zo ook Storm. Het eerste vaartochtje, met prachtig weer en de picknickmand werd ingeladen. Heerlijk om weer gewoon de westelijke dijgracht uit te varen. De Geeuw op. Storm nam zijn vertrouwde plek weer in als boegleider. Wat kun je genieten van zo,n eerste vaartochtje in het jaar.

Vrienden voor het leven. 

Molen de Rat-IJlst, De Geeuw

We laten IJlst achter ons, De Tjaskermolen

Hij zit er weer, de aalscholver, een prachtige plek. Hoog en droog- uitkijkplek en droogplek. Richting Sneek.


En Ryken had grote pret met Storm en vooral de functie van Storm als windmeter. hangende oren, windstil, ietsje flapperende oren, matig windje. Uitstaande oren, straffe wind tot storm met een kleine S. Mijn fototoestel was geliefd bi Ryken en hij maakt de foto van Storm als windmeter.

 

Straf windje

We hebben een kort tochtje gepland om het vaarseizoen maar te openen met dit prachtige lenteweer. Een boot met 4 water genieters, richting Sneek .
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...