dinsdag 21 juni 2016

IJlst , overtuintjes en langs De Geeuw

IJlst is voor ons nog een grote ontdekkingstocht. Het is een klein maar erg levendig en monumentaal stadje. Het huis van de burgemeester (ooit), de pastorie, het koperslagers huis, een hekje of een geparkeerde fiets, in de zon lijkt alles mooi. Langs de Geeuw lopen is zo bijzonder en altijd varen er boten langs, kleine boten, roeiers, zeilboten en ook grote skûtsjes. Je went hier aan het ritme, want als je naar de bakker wilt je broodje halen weet je dat je meestal even voor de geopende brug moet wachten.  En met mijn kleindochter Noor is het enorm genieten om een rondje te maken door een gedeelte van IJlst. Een zon overgoten dag, een paar weken geleden,  zo bijzonder deze  prachtige omgeving, dat ervaren wij nog dagelijks.........wat wil je nog meer.

 

3 opmerkingen:

 1. Het ziet er heel sfeervol uit, dat mis ik hier in het dorp nog wel eens...daar is weinig sfeer en valt ook niet veel te beleven. Het lijkt mij heerlijk om in zo'n mooie omgeving te wonen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een hele andere omgeving om te wonen dan die van mij! ( een plaats met ooit een prachtig marktplein was maar waar de raad bedacht dat er maar appartementen moesten komen) De plaats is nu in het centrum heel lelijk en als dan naar jouw foto's kijk denk ik: wat moet het heerlijk zijn om in zo'n mooi plaatsje te mogen wonen!
  Geniet er maar heel veel van! (dat doe je ook, dat zie ik wel aan je foto's)

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Trijnie, Het is hier ook genieten van dit prachtige stadje met zijn oude huizen en overtuintjes. Aan de Eegracht woon je achter ook prachtig, want het is een van de kleinste stadjes van Friesland en het grenst hier dus ook gewoon aan het water en een natuurgebied. Voor ons is dit een kadootje waar we ons dagelijks van bewust zijn, ook al klussen we nog veel, we nemen ook de tijd om zo af en toe er op uit te gaan. Het heeft dus ook een beschermd stadsgezicht en dat is maar goed ook. Dan blijft het ook behouden. groetjes pauline

   Verwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...