zondag 7 februari 2016

Een week hard buffelen.
Maandag 1 februari was het zover. Getekend voor het huis in IJlst en dan komt langzaam het gevoel dat het " Grêftenhûs oan de Ie" echt ons huis is en ons thuis gaat worden. En wat kan er dan veel gebeuren in een weekje tijd met hulp van vele vrienden. Luchten,  Gepoetst, inpakken, kleuren voor het binnen schilderwerk uitzoeken, vloer schoon gestoomd, ramen lappen en de binnenkant van de raamkozijnen in de kamer geverfd, het blauw in de keuken grijs geverfd......... en alles voorbereiden om de verhuizing rond te krijgen op 6 februari.

Gelukkig was het huis aardig bijgehouden in het onderhoud, de muren waren nog aardig goed gesausd en we pakken de klussen gewoon op nu we er eenmaal wonen. De foto's nog van de oude situatie:Dit gaat dus mijn atelier worden, heerlijk beneden met zicht op de tuin en de polder.
 En toen was het zomaar 6 februari, met veel mankracht van beide zonen en vrienden en een grote verhuisauto veel gesjouwd, gestouwd en geladen. Om 12 uur zat alles in de auto en was hij op weg naar IJlst. Aangekomen in IJlst had mijn vriendin een grote pan erwtensoep klaar en mijn andere vriendin de broodjes met ei en roggebrood met spek. Dat ging er goed in. En de mededeling dat ik een groot probleem had....... ja je zonen bezitten soms een groot gevoel voor humor. Het probleem waar laat je alles en het past echt niet in dit huis. Maar het was nog geen drie uur en alles stond binnen. De logeerkamer staat zo vol dat als ik daar een foto van maak dan is het rijp voor het programma: Mijn leven in puin.

Maar ook dat zal goed komen. Deze komende week zullen we nog ee of twee keer terug gaan naar Hemrik, natuurlijk schoonmaken, Jansen de poes ophalen en de kippen tijdelijk onderbrengen op hun logeeradres, in afwachting van een nieuw kippenhok.

en zodra ik een beetje tijd heb zal ik de nieuwe situatie eens fotograferen en het nodige kluswerk en de vorderingen op het blog gaan bijhouden.
 
 

19 opmerkingen:

 1. Spannend allemaal, en een hele uitdaging dus weer.
  Heel veel succes met alle veranderingen en klussen!

  groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend, en ben benieuwd.
  Succes....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hectische tijd, ben zoooo nieuwsgierig hoe het er straks uitziet!!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie al veel werk verzet! Succes met het vervolg!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk huis zeg !!....succes net alles ben heel benieuwd hoe het eruit gaat zien...liefs fijne week van mij x❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat dan ineens allemaal snel gegaan zeg. Ik had steeds het idee dat het nog wel even zou duren eer je ging verhuizen. Jeetje, ineens zit je daar al. En hoe heerlijk dat je dan zoveel hulp van familie en vrienden hebt. Dat is echt goud waard hè?
  Ik ben echt heel benieuwd naar hoe dit prachtige huis steeds meer jullie thuis zal gaan worden.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te lezen hebben jullie al heel wat werk vericht. Spannend ik ben heel benieuwd.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat alles over is, wat heb je dan een spul hé. Hier ook nog steeds een kamer vol dozen, na twee maanden is het me nog niet gelukt mijn hobbydozen e.d. uit te pakken. Maar ach, komt vanzelf. Succes nu met klussen en genieten van jullie mooie huis. Heerlijk uitzicht weer zeg!
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het wordt vast en zeker weer bijzonder mooi....ik wens je veel succes en hoop dat jullie zich snel thuis voelen....en vergeet niet ....om ook even uit te blazen van al dat werk....liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh Pauline wat spannend allemaal, jullie zijn al heel ver. Succces met klussen en hoop ook dat de kat snel gaat wennen straks!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie laten iets moois achter, maar krijgen er ook iets heel moois voor terug! Ik vind het nu al veel sfeer hebben. Ben heel benieuwd hoe het straks gaat worden.
  Succes met het klussen.

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pauline, wat een prachtig huis.
  En ook nog ruimte voor een atelier en over het uitzicht maar niet te praten, schitterend!
  Ben wel heel benieuwd hoe het gaat worden.

  Fijne avond en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet dat er groot uit! En mooi! Dat wordt vast en zeker prachtig wanneer alles klaar is. Leuk om het naar je eigen zin te maken, ben benieuwd hoe het gaat worden!
  Veel plezier met klussen!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat ziet er helemaal niet slecht uit en het uitzicht is ook wauwie! nog heel veel succes met alles en geniet van het klussen!

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een sfeervol huis!! Veel plezier en succes met klussen!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een super mooi en sfeervol huis!
  Succes met klussen!
  Ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtig, sfeervol huis hebben jullie gekocht! En met die inrichting komt het vast goed. Een verhuizing is nou eenmaal druk :) Wat een mooi uitzicht krijg je vanuit je atelier!

  Succes met inrichten (das het leukste, toch!?)

  groetjes Marieke,
  rustiekbijmariek.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi huis is dat !!
  Al veel werk verricht en waarschijnlijk nog veel te doen , ik ben zo benieuwd om het te zien met jouw spulletjes .
  Geniet van het inrichten.
  Groetjes
  Christel , garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zie dat ik tussendoor toch een of twee blogposten heb gemist. Wat leuk dat jullie een huis hebben gekocht. Van harte gefeliciteerd. Wat is het mooi! Veel succes met het uitpakken van de dozen en inrichten en genietse!

  Fijn weekend!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...