woensdag 6 januari 2016

Diepvries wereldHet jaar 2016 is hier toch wel heel verwonderlijk verlopen/ Het Noorden wordt geteisterd door koude temperaturen en ijzel. Het zal vast niemand ontgaan zijn, je kunt je huis eigenlijk niet echt uit hier. Te gevaarlijk, kleine wegen welke in een ijsbaan zijn veranderd. Levensgevaarlijk om de afrit af te komen met je auto, het water is verraderlijk dicht bij. Wij nemen maar zoals het is. De kindertjes hier in de buurt gaan met sjaal en muts op, dikke jas en schaatsend of met de slee de weg op. Het is gewoon een heerlijke stille wereld waar je op dit moment alleen nog maar de vogels hoort. Zo af en gaat zelfs een stoere kip nog glijdend en struikelend een ommetje maken over het erf, en hoopt een graantje te vinden, maar helaas...... de zaden in de tuin zijn op dit moment diepvries zaden. Ze zoeken al snel hun hok weer op, de baas zorgt dagelijks voor het bijvoederen, Voor kippen is het een zware tijd.

Vanmiddag heb ik mij ook maar naar buiten gewaagd. De ramen werden steeds meer bedekt met groeiende pegels. Het lijkt een diepvries traliewerk. Heel mooi en bijzonder. Een bevroren appeltje aan de appelboom en het glaswerk in de tuin heeft een extra laagje en een mat uiterlijk van.  Verbaasd kun je zijn van deze grote en sprookjesachtige diepvries wereld.
13 opmerkingen:

 1. Een mooi, gezond en gelukkig Nieuwjaar toegewenst Paulien. Voor mij in de Randstad is het bijna onvoorstelbaar om te zien hoe de weersomstandigheden bij jullie zijn. Bij ons zijn de dagen grijs en valt er regen, maar gelukkig blijft het daarbij. De sneeuw en kou leveren wel mooie foto's op!

  Een fijne week verder. Doe voorzichtig.

  Lieve groet,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe vervelend dit weer ook is, je hebt er prachtige foto's van gemaakt! Zo vreemd dat het leven hier helemaal stil ligt en dat in een ander deel van het land niks aan de hand is. Maar zoals jij ook al zegt, we geven ons er maar aan over. En mijn dochter vindt het helemaal niet erg want ze heeft al twee dagen vrij :).
  Fijne avond. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijken wel gordijnen aan de rand van het dak, wat een mooi gezicht. Het levert prachtige plaatjes op, al vind ik het ook altijd naar dat het veel ellende veroorzaakt. Nog twee nachtjes slapen, dan is het voorbij met de ijzel en gladheid.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van een ijzige wereld, helaas is bij ons in Assen het eerste slachtoffer gevallen.
  Dan schrik je toch wel heel erg een man van 50 die zijn hondje uit liet, we hadden het zelf ook kunnen zijn.......
  Vandaag lopend in het midden van de weg wat boodschappen gehaald we kunnen er weer even tegen.
  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je foto's zijn prachtig! Ik vind het bijna niet voor te stellen dat wij hier grauwe dagen en regen hebben, maar wij kunnen dan wel weer gewoon op de fiets stappen;)
  Verplicht binnen zitten voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je foto's zijn prachtig! Ik vind het bijna niet voor te stellen dat wij hier grauwe dagen en regen hebben, maar wij kunnen dan wel weer gewoon op de fiets stappen;)
  Verplicht binnen zitten voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het levert echt hele mooie plaatjes op , die stalactieten , zo lang ze zijn .
  Ik zie mensen schaatsen , gewoon op straat . Maar de medaille heeft ook een keerzijde , het moet ook echt gevaarlijk zijn als je toch de weg op moet .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De foto's zijn prachtig maar wat zal het koud zijn en inderdaad gevaarlijk glad! Doe voorzichtig, lieve groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje ik kan het gewoon niet geloven, wat een verschil van weer in dit kleine landje. Een mooi gezicht maar het geeft ook veel ongemakken. Het gaat weer zachter worden, dan heb je in ieder geval deze mooie foto's nog!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. das sind so wunderbare Impressionen ...
  herzliche Grüße und alles Gute für 2016

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een stel prachtige foto's weer! Wat is dat lang geleden dat ik ijspegels heb gezien! Door jouw plaatjes kan ik even meegenieten. Maar het is niet alleen mooi maar geeft ook overlast: een aangetrouwde nicht van me heeft haar arm gebroken terwijl mijn neef net het gips om zijn pols had! Pechvogels...
  Maar een beetje winter met wat vorst mag voor mij wel anders zitten we de komende zomer met allemaal ongedierte....

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn god Pauline, deze foto's heb ik gemist....en dit heb ik echt nog nooit gezien hier in ons land...maar wat ziet het er prachtig uit....zo mooi deze foto's....liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto`s van de ijsspegels. Het zal dan vast ook wel heel, heel stil geweest zijn bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...