zondag 27 januari 2013

EEN MOOI WEEKEND VOOR DE GASTEN EN OOK........VOOR ONS

Vrijdags is het altijd de dag dat de weekend gasten aankomen en ook de dag dat de kleinkinderen hier een dagje zijn. Dan is het genieten van beide kinderen, het logement staat klaar, te wachten op de nieuwe gasten. Zij komen tegen zes uur aan, dus we hebben de hele middag nog voor ons. We eten een tosti op ons vertrouwde adresje in Drachten, Lisanne is een ronde sneeuwschijf rijker als we vertrekken, Gewapend met een slee voor Thijs en Lisanne met de sneeuwschijf vertrekken we naar de bossen van Beetsterzwaag.Daar zijn heuvels, nog overblijfselen uit de ijstijd, leuk om er vanaf te dalen. Thijs is iets minder gecharmeert van de slee en zo af en toe laat hij dat ons fijntjes weten. Maar met afleiding maken we een klein tochtje door de sneeuw en Lisanne kan zich uitleven op de heuvels in de bossen.

Thuisgekomen slaapt Thijs een gat in de middag en Lisanne verheugt zich al op de avond en de ijsbaan van Hemrik.

De gasten arriveren en we vertellen dat op de ijsbaan die zelfde avond een fakkeltocht op schaats plaats vind. Erg mooi om te zien. Ik verbaas mij steeds weer over de jonge "friese"jeugd die als volleerde schaatsers de baan over zoeven. Wat een prachtig gezicht met de vele fakkels, jong en oud doet mee, volgens mij loopt dan het hele dorp uit.Lisanne schaatst mee, met een fakkel en ze krijgt er niet genoeg van. In het ijsbaan hutje, is warme koffie en chocolademelk te krijgen voor het opwarmertje. Een avond die niet snel zal worden vergeten.

De gasten genieten van het hele weekend, zaterdags valt er een laatste laag verse sneeuw. De mist toverde witte rijp op de takken en resten van zaaddozen in de tuin. Ze bezoeken, de bossen, de ruige velden met sneeuwbedekte heide en rietpollen, de landgoederen en de oude sfeervolle dorpjes. Genieten na van de zonsondergang en schuiven aan bij de warme haard met een glas warme kruidige appelsap van het huis.
Zondag aan het eind van de middag vertrekken de gasten huiswaarts en we nemen afscheid. Hartelijk vertellen ze dat ze zich thuis en verwent voelden, heerlijk hebben genoten van het huis en de omgeving.

De tijd van afscheid breekt aan, afscheid van de gasten en afscheid, voorlopig van de sneeuw.
We zwaaien ze voldaan uit, ook wij genieten van onze eigen plek, de gasten en het leven hier rondom de boerderij,  en wie weet wordt het nog eens vervolgt of doorvertelt.

8 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's met de fakkels, ik kan me voorstellen dat Lisanne er geen genoeg van kan krijgen, het ziet er allemaal heel sprookjesachtig uit.

  Wat fijn dat je gasten zo tevreden zijn. Ik heb genoten van je winterse collages.

  Lieve groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's Pauline. Wat moet het toch heerlijk zijn om buiten te wonen! Gezellig dat jullie de vrijdag hebben om van de kleinkinderen te kunnen genieten. Zo te zien hebben ze zich prima geamuseerd bij oma en opa.

  Een fijne week toegewenst!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige fotocollages, wat zag het er fantastisch uit in het hoge noorden! Leuk, het bezoek in je vorige post, ik ken haar van haar site en de ariadne. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie wonen echt op een prachtig stukje Nederland Pauline.
  En wat leuk die fakkeltocht op het ijs....magisch toch. Kan me helemaal voorstellen dat je
  kleindochter het geweldig vond!
  Ik wens je een fijne week.
  Lieve groet,
  Agnes

  Ps. Hoe gaat het met de gezondheid van je moeder? Hopelijk wat beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wat een heerlijke foto's Pauline. Wat mij betreft had dit winterse weer nog wel een paar weken mogen aanhouden hoor. Ik vond het super. En alles was zo heerlijk licht, binnen en buiten. Daar kan geen licht-therapie tegenop...
  Gelukkig schijnt vandaag ook nog even het zonnetje...
  Ik ga nog even bij je vorige berichtje kijken, dat heb ik gemist...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi fijn weekend.
  Foto´s zeggen genoeg....

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig verslag van het afgelopen weekend...ik vind je foto's ook erg mooi.

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk gedaan die collages.
  ja was geniet he die sneeuw!
  groetjes, inge

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achter laat.

Lieve groet, Pauline

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...